Ertelenen Vergi Beyannameleriyle İlgili

Arkadaşlar merhaba, 2020-01 Geçici Vergi Beyan için düşünceleriniz nelerdir.
Şu anlamda soruyorum. Mücbir sebep kapsamında olan mükellef mart ayının beyanını sonrasında işleme aldı. Dolayısı ile geçici verginin bu ay verilme mantığı nedir.?
Uzatılır yada 2.dönem ile birleştirilirmi sizce.?

%100 uzatılacaktır.Birincisi mayıs ayında sokağa çıkma yasak günleri oldukça fazla.Ayrıca ertelenen beyanlardan dolayı geçicinin ertelenmeme ihtimali bence sıfır.Açıklanmamasına bakmayın,yakında açıklarlar.

Tahsin ağabey herkes için ertelenmez ise tam çorba olacak. İnşallah bütün mükellefler için ertelenir.

Ben ertelemeden ziyade 1.ve 2.dönemin birleştirilmesi olabilir diye düşünüyorum. Yani 2020 1.Dönem verilmeyip 2.Dönem (01-06) verilecektir şeklinde.

Ben ertelemeden ziyade 1.ve 2.dönemin birleştirilmesi olabilir diye düşünüyorum. Yani 2020 1.Dönem verilmeyip 2.Dönem (01-06) verilecektir şeklinde.

Bencede en makul ve mantıklı olanı budur ancak, bunun için de sistemde yapılacak bayağı bir köklü değişiklik gerekli, ama yine de en azından ikisini de aynı tarihe kadar uzatsalar o da yeterli.

Beyanları birleştirmezler, birleştirirler ise dv tek beyandan tahakkuk ettirmek zorunda kalacaklarından...

Arkadaşlar geçici vergi uzatılmazsa düzeltme mi yapacağız?
şöyle bir durum var mart beyanında mükellefin z raporlarını alamadık, işyeri kafeterya olduğu için kapanma zorunluluğu vardı, evrakları toplayamadık bu nedenle mart dönemi kdv beyanı boş verildi. Daha sonra mart beyanı için düzeltme vereceğim ama geçici vergi uzamaz ise geçici vergideki bilgilerde mart dönemi olmadan beyan edilecek, e o zaman kdv beyanına düzeltme verince geçici vergiye bir daha mı düzeltme verilecek

Bence kesinlikle uzatılacaktır.Çalışmalara başlamadım bile.Ama uzatılmazsa boş beyanname vereceğim.
Turmob'un ne yapmaya çalıştığını zaten anlamadım.Dost mudur,düşman mıdır belli değil.

Uzama toto lotoya döndü Tahsin ağabey, mesela Emlak vergisi var ay sonunda ertelenir mi belli değil, defter tasdikleri, e deftere geçiş ?

Bu kadar beyanname çeşidini ben mi koydum.Ayın neredeyse her gününe beyanname koyarsan,şte bu hale gelirsin.Çoğu beyan birbirine bağlı.Birini erteleyip birini ertelememek,bu işi bilmediğinin göstergesidir. Böyle bir niyetin varsa bütün beyanları aynı anda masaya yatırırsın,ilişkilerini belirlersin ona göre hareket edersin.İşte bunu yapmazsan,her beyanı zamanı gelince düşünürüz diye sallarsan,sonunda olacağı budur. Bilgisizlik tecrübesizlik,beceriksizlik adına ne derseniz deyin.

Geçici 27.07 diye dilekçe sunuldu diye mesaj geldi.

2020 / 1.Dönem Geçici Vergi Beyanname verme süresinin 27.07.2020 tarihine uzatılması talebinde bulunduk

Bu hafta içi uzatılma kararı açıklanır diye düşünüyorum daha doğrusu umuyorum. Tutarlarda son birkaç gün kala da açıklanabilir her zaman yapıldığı gibi....

Gelir idaresinin geçici vergiyi uzatmak istemediğiyle alakalı duyum aldık. beyannameyi boş verdiğimizde düzeltme de ödeme çıktığında cezai duruma düşmez miyiz? ne yapsak olmuyor. mart kdv yi 7.aya erteleyen. 2019 kurumları 1 hazirana erteleyen gelir idaresinde hiç mi iş bilen insan yok. mart ayı girilmediyse nasıl geçici vergi hazırlanır, birileri anlatsın bu iş bilmezlere

Gelir idaresinin geçici vergiyi uzatmak istemediğiyle alakalı duyum aldık. beyannameyi boş verdiğimizde düzeltme de ödeme çıktığında cezai duruma düşmez miyiz? ne yapsak olmuyor. mart kdv yi 7.aya erteleyen. 2019 kurumları 1 hazirana erteleyen gelir idaresinde hiç mi iş bilen insan yok. mart ayı girilmediyse nasıl geçici vergi hazırlanır, birileri anlatsın bu iş bilmezlere

Bence 1.dönemi boş verdiğimizde düzeltme yapmadan 2.döneme kümülatif gitdiği için 2.döneme yazarız.

18 Mayıs 2020 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2020 I. Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Mayıs 2020 Perşembe günü sonuna kadar uzatılmıştır. Söz konusu uzatma, ilgili geçici vergi dönemi itibarıyla beyanname verme tarihi 18 Mayıs 2020 günü sonu olan özel hesap dönemine sahip mükellefleri de kapsayacaktır.

defter beyan sistemine mart dönemi evraklarının girilmesi ile ilgili bir tarih bilgisi olan var mı? geçici vergi tarihinin uzaması ile birlikte otomatikman 28 mayısa kadar defter portal sistemine evrak kayıt girilebilir anlamımı taşıyor.