Ev İşlerinde Çalışan Kadının SSK Prim Borcu Hesaplanması

Üyelik
26 Haz 2012
Mesajlar
25
Konum
izmir
Arkadaşlar kolay gelsin 2013 Ekim Kasım Aralık aylarında evde çalıştırdığımız bayan için 14 gün üzerinden her ay ortalama 185-195 TL prim borcu ödedik.
Bugün hürriyet gazetesinde ise 5510 sayılı kanun kapsamında teşvik %5 ve 6111/4447 geçici md kapsamında teşvik %15 indirimi gösterilmekte olup toplam ödenecek prim borcunun 12 gün için 93 TL olduğunu yazmakta.Kafamızı karıştıran durum ise biz üç ay boyunca 180 Tl yi öderken niye bu teşvik indirimi olmadı ya da indirim zaten vardı da biz mi farklı bir yol denedik veyahutsa bu bahsedilen indirimleri 2014 yılı içinmi geçerlidir.
Bi kaç yerde okumama rağmen anlamamış bulunmaktayım aranızda aydınlatacak biri çıkarsa çok sevinirim kolay gelsin herkese.
 
Muhtemelen sizin bu teşviklerden haberiniz olmadığı için yararlanmadınız.Aylık bildirgeyi gönderirken teşvikten yararlanabilmek için ilgili kanun numarasını seçerek göndermelisiniz bildirgeyi.Eğer kanun seçmeden yollarsanız indirimsiz gider.5510 sayılı kanunu seçerseniz kişi başına o ayki gösterilen brüt ücretin %5'i oranında indirim kazanırsınız.Bu kanundan yararlanmak için tek şart SGK'ya geçmiş aylardan prim borcunuzun olmaması.

Birde 6111 sayılı teşvik var.Bundan yararlanırsanız çalışan kişinin sigorta priminin işveren payına düşen kısmını devlet karşılıyor.Ancak bu teşvikten yararlanma şartları biraz ağır.İyi araştırılması gerekiyor şartları sağlayıp sağlamadığınız.Bu işler için bir muhasebeci ile görüşürseniz daha sağlıklı olur.Bu teşvikler yıllardan beri var yeni değil.
 
Selamlar
Aynen doğrudur.Şu aşamada dosyanın ve çalışanın durumunu incelemeden teşviklerin neden uygulanmadığına dair bir yorum çokta sağlıklı olmaz.
Ancak varsayım yapılabilir -ki bunlarda teferruatlı olup,burada girilebilecek konular değildir.Dosyanın bir meslektaşımız tarafından incelenmesinde yarar vardır.
Saygılar
 

Benzer konular

Üst