Eve Haciz

tanca

Katkı Sunan Üye
Üyelik
12 Şub 2006
Mesajlar
747
Konum
istanbul
vatanaşın cep telefonu borcu var ve ödeyememiş icra yazısı gelmiş 1 aydan fazla süre geçmiş ödeyememiş avukatta cadoloz sert bir kadınmış söke söke yarın alacam icrayı başlattım evinde geliyoruz yazı çıktı demiş şimdi bu arkadaşın üzerine kayıtlı hiç bir şey yok ana babasıyla kalıyor yarın evde olmama durumları da var ev boşsa kilidi kırıp zorla girebilirler mi ya da borçlunun borcuna karşılık ana babasının malına el koyabilirler mi pazar günü bile haciz oluyormuş sizce ne yapmak lazım
 
Yapacak birşey yok. avukatla konuşup bir kısım ödeme yapılırsa haciz ertelenebilir. Ödeme planı yapmaya çalışın. Yahut ilgili icra müdürlüğüne gidip borcu kabul edin ve teminat gösterek "icra taahhüdü " yapın . Taksitle ödeme yaparsınız.
 
Ayni dert bende de var ailemin oturduğu eve haciz gelicekmis bende mecburen adres değişikliği yapicam öte yandan isyerimi arayip maasima haciz koyicaklarmis ben avukatla uzlaşmaya calisiyorum o isi yokuşa suruyor acaba adres nakli yapsam ailemi rahatsiz ederlermi
 
Adres nakli de yapsanız muhtardan nakil belgesi olduğu için sizi bulurlar. Ya da izinizi kaybedeceksiniz.
 
Kredi Kartı Borcu

Merhabalar kolay gelsin
muhtemelen bir bankaya olan k.kartı borcumu ödeyemeyeceğim.Bu durumda hukuksal yollara gidilecek.Çalışan olduğum için soruyorum.Eve Haciz net bir şekilde kalktı mı yani direkt olarak maaşıma istinaden icraya ilişkin şirketime yazımı gelecektir. Teşekkürler.

Yani son çıkan yasalar vs. gibi haberlerde ev haczinin kalktığı direk şirket maaşına haciz bildirimi yapıldığı söyleniyor. Genel olarak ta şirket İK da olduğum için direk banka ya da diğer kurumlara borçlanan avukatlık personelin maaşlarına haciz yazısı geliyor. ve ilgili merciye gerekli cevap yazılıp takip edilen ayda personel maaşından kesinti yapıyoruz.
Bu hususta sorumu sormak istedim. Eve değil direk çalıştığınız firmada maaşına istinaden yazı geliyor.
Yoksa çat kapı kapınıza mı dayanıyorlar sıkıntı ve bilmediğim konu bu hiç yaşamadığım için bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Karşı tarafın avukatının tercihine bağlı. Ancak büyük ihtimalle düzenli maaş geliriniz varsa çalıştığınız firmaya haciz yollarlar. Maaşınızın 1/4 ü kesilir.
 
Üst