teşekkür ederim cevap içinMerhaba
Eğer asgari ücret gelir vergisi istisnasından bahsediyorsanız;
Herhangi bir ücret değişikliğine gidilmedikçe avantaj veya dezavantajı olmaz.Yararlanalıbilecek aylık istisna sınırı bellidir ve bu rakam aşılamaz zaten.
Evet sgk kısmında 01 ve 02 kod olarak alt alta iki defa bildirilecektir.teşekkür ederim cevap içinTahsin Bey o zaman muhtasarda kişi için iki kayıt olacak dimi bi normal birde emekli olarak
Çok teşekkür ederim.Evet sgk kısmında 01 ve 02 kod olarak alt alta iki defa bildirilecektir.çok teşekkür ederim
Tek sgk dosyası üzerinden giriş-çıkış olsa dahi 31 gün olarak bildirilemez ki.Asgari ücret üzerinden toplam 2 çalışmasının toplamı 31 gün olarak bildirilse ne olur?
Beyannamede hata verir. 1 gün ara olması gerekiyor. 30 gün üzerinden olması gerek.Asgari ücret üzerinden toplam 2 çalışmasının toplamı 31 gün olarak bildirilse ne olur?
Burada 3 gün eksik gösterilmez.Yani ortada eksik günü gerektiren bir durum yok.İşten ayrılmış, birkaç gün sonra tekrar işe başlamış gibi düşünün.Merhabalar..
Personelinin işten çıkışı 18.03.2023 ( Belge Türü-1)
Personelinin işe girişi 23.03.2023 ( Belge Türü-2)
toplam 27 gün hesapladım..
Burada 3 eksik gün gösterilecek mi? Gösterilirse hangi belge türünde bildirim yapılır.
Tahsin Bey çok teşekkür ederim.. Bende sizin gibi düşünüyorum eksik gün yok diye düşünmüştüm, türmobun sirkülerinde böyle bir örnek yok da emin olamadım, bazı meslektaş arkadaşlar eksik gün göstermen lazım dediler.. Anlayamadım..Burada 3 gün eksik gösterilmez.Yani ortada eksik günü gerektiren bir durum yok.İşten ayrılmış, birkaç gün sonra tekrar işe başlamış gibi düşünün.
18 gün 1 nolu
9 gün 2 nolu bildirim yapılması gerekir..Aradaki 3 gün zaten çalışılmamış.
18'inde çıkıp 19'unda tekrar giriş olsaydı orada 1 gün eksik gün olacak deniliyor.
Benim bilgim bu