Fatura İptali

arkadaşlar merhaba.konunun yeri burasımıydı bilmiyorum ama bir sorum olucak sizlere.bir faturanın hangi aşamadan sonra iptali olmaz acaba? bu soru bana iş mülakatında geldi.cevap olarak matrahı belirlendikten sonra dedim.acaba doğru mu söylemişim? cevaplayanlar için şimdiden teşekkürler...

Her aşamada iptal edilebilir aslında, ancak olaya TTK açısından bakarsak md.21/2'ye göre bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.

benimde şöle bir sorunum var faturanın kopyasında iptal yazısı bir önceki iptal ettiğim faturadan geçmiş faturanın aslı müşteride yurt dışına kesilen bir fatura ne yapmam gerek

Selamlar
Bu fatura iptal değilse ve aslı üzerinde de iptal yazısı çıkmadıkça,üzerine kurşun kalemle iptal değildir yazar kullanırsınız..

tşk ederim cevabınız için irsaliye kesmeşitim fattura için boş bırakmıştım sonra mal satışı gerçekleşmedi irsaliyeyi iptal ettim faturada da boş bırakılan yeri iptal ettim nedeni belitrilerek iptal yazısı bir sonraki faturanın kopyasında çıkmış aslında iptal yazmıyor aslı müşteride zaten kopyasını üzerine kurşun kalemle iptal değildir yazısı yazdığım zaman sorun halleliyor öle mi paraf yada kaşe basmam gerekiyor mu

şk ederim cevabınız için irsaliye kesmeşitim fattura için boş bırakmıştım sonra mal satışı gerçekleşmedi irsaliyeyi iptal ettim faturada da boş bırakılan yeri iptal ettim nedeni belitrilerek iptal yazısı bir sonraki faturanın kopyasında çıkmış aslında iptal yazmıyor aslı müşteride zaten kopyasını üzerine kurşun kalemle iptal değildir yazısı yazdığım zaman sorun halleliyor öle mi paraf yada kaşe basmam gerekiyor mu

tşk ederim cevabınız için irsaliye kesmeşitim fattura için boş bırakmıştım sonra mal satışı gerçekleşmedi irsaliyeyi iptal ettim faturada da boş bırakılan yeri iptal ettim nedeni belitrilerek iptal yazısı bir sonraki faturanın kopyasında çıkmış aslında iptal yazmıyor aslı müşteride zaten kopyasını üzerine kurşun kalemle iptal değildir yazısı yazdığım zaman sorun halleliyor öle mi paraf yada kaşe basmam gerekiyor mu