Fatura Kullanma Süresi Hk

SinanN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ara 2005
Mesajlar
155
Konum
İstanbul
Bir mükellefim Adres değişikliği yaptı. Elindeki mevcut faturalarını sticker yaparak kullanıyor iken, bir vergi dairesi memuru ,mükellefime, faturaların kullanım süresi varmış , bir an önce faturalarını yeni adrese göre yapılmasını söylemiş.sticker la olmaz demiş.
Ben bu zamana kadar böyle bir şey duymadım .. Acaba faturaların kullanım süresi diye mevzuatta böyle bir süre var mı ?

Bilgisini olanların paylaşmasını rica ederim..

Saygılar
 
Vergi kanunlarına göre değişen bilgi okunabilecek şekilde üzeri tek çizgi çizilip yakınındaki boşluğa yeni bilgi yazılarak düzeltilebilir.
 
bi yaşıma daha girdim faturanın da son kullanma tarihi var demek vay be diyemeden geçemedim açıkçası
çok merak ediyorum memur neye göre böle bişey söyledi acaba, mükellefinizden öğrendikten sonra durumun neticesini bizimle paylaşabilirsiniz.
 
Kanımca kullanım süresi vardır demekle aslında "adres değiştiyse faturada değişecektir" demek istemiştir de belki tam mevzuatı bilmemekten ya da detaya girmeye gerek görmeden bu şekilde söyleyeyim diye düşünmüştür.
Ben daha önce kullanmış ve bitmiş olan makbuzlarımda (yenisi basıldı) her ne kadar sticker kullanmış olsamda doğru birşey değildir.
Doğrusu merkür2'nin bahsettiği gibidir.
Aşağıda linkini verdiğim özelgenin bir cümlesinden alıntı yapıyorum.

"........Şirketinizin ünvan değişikliğinden önce bastırıp halen kullanmakta olduğu Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre düzenlenmesi ve kullanılması zorunlu belgeleri üzerinde yer alan eski unvanınız okunaklı bir şekilde çizilerek bu belgelere; yeni unvanınız elle yazılmak veya kaşeyle yada bilgisayarla basılmak suretiyle mevcut belgeleriniz tükeninceye kadar kullanılmaya devam edilmesi mümkün bulunmaktadır."

Özelge: Unvan değişikliğinde eski defter, belge ve ödeme kaydedici cihaz levhasının kullanılıp kullanılmayacağı hk. | Gelir İdaresi Başkanlığı
 
Sayın Arkadaşlar,

Adres değişikliğinin hangi tarihren itibaren olduğunu ve değişikleri belirten bir okunabilir bir kaşenin fatura üzerine kolay görünür şekilde basılması yeterlidir, ayrıca teamül halinde bir uygulamadır.
 
Üst