Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
günaydın üstatlar geçen ay bir faturanın ind.kdv sini fatura tutarından daha fazla yazmışım ve beyanı verdikten sonra hatayı buldum bu beyandaki kdv yi nasıl düzelticem bana yardım eder misiniz?
şimdiden teşekkürler
Günaydın, fazla bildirdiğin kdv tutarı ne kadar? O dönem kdv ni doğru bildirmen durumunda devreden kdv çıkıyorsa problem yok, bir sonraki kdv beyannamesinde fazla gösterdiğin tutar kadar eksik gösterirsin problem olmaz. Ancak kdv ödemen çıkıyorsa o zaman düzeltme beyannamesi vermen daha doğru olur bence...
Doğrudur; kesin mizan düzeltme bildirimi normal sürenin sonundan itibaren 10 gün içinde verilirse özel usulsüzlük cezası kesilmez, bu süreyi takip eden 15 gün içinde verilmesi durumunda da 1/5 oranında özel usulsüzlük cezası kesilir...
Selamlar
Yapacağınız düzeltme indirilecek kdv'de ve dolayısıyla devreden kdv'de azalma meydana getirdiği sürece mali idarenin lehine bir işlemdir,dolayısıyla inceleme veya cezai müeyyidesi olmadığı gibi yeni çıkacak tahakkuktan dolayı sadece tekrar damga vergisi ödenecektir.
Saygılar.