gül-gök ' Alıntı:
Muhasebe dersinde soru üretmek bir hoca için o kadar basitki anladığım kadarıyla Yusuf hoca kendini asla tekrarlamayacak geçen sınavda sorduğu sorulardan bu sınavda eser yoktu. Bence bir sonraki sınavda da çok daha farklı tip sorular bizi bekliyor hatta ben kursa gittim kurstaki hocamız asistanından ders notlarını getirtmişti bizi onlara göre çalıştırdı. İnanın bir tane bile aynı soru tarzından çıkmadı eğitim hayatımda da meslek hayatımda karşılaşmadığım sorulardı. (sınavım çok kötü geçti.) Bu durumda sadece yorum yeteneğimizi hızlı çalıştırmamız gerekiyor ve hesap planının her hesabının nasıl çaılıştığını öğrenmemiz gerkiyor. Gerisi biraz da şansa kalıyor. (örneğin meslek hayatında ithalat yapanlar geçen sınavdaki bir soruyu çok rahat çözmüştür.)
deha mı kursunuz?
gelecek olanlar vakaları. yani soruları. sonuçta sonsuz soru türü üretemez bence.
ancak oldukça fazla örnek görmek zorundayız.
Gittiğim kurs deha değildi. Ancak dediğiniz gibi vakaları incelemekte fayda var çünkü adam bazı hesapları çok farklı kullanıyor 760 yerine 612 gibi benim demek istediğim bütün buları öğrensek bile bu sınavdan ancak geçebilecek kadar not alabiliriz oda şans faktörüyle fakat hiç ders notlarını incelemeyen biri 50'yi zor alır.