Finansal muhasebe zedeler buraya lütfen....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkoksoya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Finansal muhasebe zedeler buraya lütfen....

rose6 ' Alıntı:
arkadaşlar hep beraber itiraz edelim. sonuç belki değişmeyecek belki geçirmeyecekler ama tepkimizi görüp olaya el koyacaklarını düşünüyorum. bizim amacımızda bu zaten bu hocanın gitmesi sınav sonuçlarını başka hocaların okuması. itiraz edelim ayrıca itiraz ettiğimiz zaman hiçbir kaybımız olmayacak....

bizim kaybımız olmayacak ama onlara epey katkı sağlamış olacağız ya neyse....onlara her yol paris...

bende 30 aldım ilk girişimdi 5 dersten geçtim fiansla ve maliyet kaldı

arkadaşlar benim bir önerim var tabiki yoruma açık. yusuf sürmen gitti mi gitmedi mi tartışması bir yana, bu şekilde devam etme ihtimalini gözönünde bulundurursak büyük bir kısmımızın dosyası tek ders yüzünden yanacak. sınav sonuçlarına itiraz edelim tabiki fakat ben bunun da çözüm olacağını sanmıyorum.yusuf sürmen her defasında stajyeri düşürme amaçlı bir veya birkaç soru soracaktır dolayısıyla tüm sonuç etkilenecek ve yine çoğunluk kalacak. ben forumda hemen hemen her şehirden arkadaş olduğunu düşünüyorum atıyorum forumda finansal ankara ya da finansal izmir .. gibi başlığı atsak ve o şehirdeki stajerler bir kişinin öncülüğünde imzaları toplasa ve tesmere iletmek üzere yine bir kişi seçsek. imzaları o kişiye göndersek soru tarzını değiştirmesi yahut komisyonun değişmesi yönünde bir talepte bulunsak çok mu ütopik olur. bir şekilde çare bulmamız ve birlik içinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. aksi takdirde dosyamız yanana kadar boş bir uğraşla çırpınacağımızı düşünüyorum. ne dersiniz? :-\

-ilkay- ' Alıntı:
arkadaşlar benim bir önerim var tabiki yoruma açık. yusuf sürmen gitti mi gitmedi mi tartışması bir yana, bu şekilde devam etme ihtimalini gözönünde bulundurursak büyük bir kısmımızın dosyası tek ders yüzünden yanacak. sınav sonuçlarına itiraz edelim tabiki fakat ben bunun da çözüm olacağını sanmıyorum.yusuf sürmen her defasında stajyeri düşürme amaçlı bir veya birkaç soru soracaktır dolayısıyla tüm sonuç etkilenecek ve yine çoğunluk kalacak. ben forumda hemen hemen her şehirden arkadaş olduğunu düşünüyorum atıyorum forumda finansal ankara ya da finansal izmir .. gibi başlığı atsak ve o şehirdeki stajerler bir kişinin öncülüğünde imzaları toplasa ve tesmere iletmek üzere yine bir kişi seçsek. imzaları o kişiye göndersek soru tarzını değiştirmesi yahut komisyonun değişmesi yönünde bir talepte bulunsak çok mu ütopik olur. bir şekilde çare bulmamız ve birlik içinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. aksi takdirde dosyamız yanana kadar boş bir uğraşla çırpınacağımızı düşünüyorum. ne dersiniz? :-\

bu haklı tepkiyi forum lar dışına iletmezsek kendi sesimizde boğuluruz.

herkese günaydın.aralık sınavının sonuçları ile ilgili olarak sürmen hocanın çok fazla hakkını yiyemeyeceğim. tamam zor sorular ve kasıyor bizi buna katılıyorum. ancak benim yakın çevrem hep geçti. ve çoğu bilançoyu tutturarak geçti. puanlama konusunda da katılıyorum nasıl hesaplanıyor anlayabilmiş değilim.puanları hesaba dökersek geçen arkadaşlarımın ki gibi doğru sayım olsaydı eğer çok iyi bir puan almış olacaktım.
mart sınavında gireceğim ben bir aksilik olmazsa hayatımda. gelen gideni aratadabilir çünkü ve daha da önemlisi o kadar kişi geçmişse eğer sürmen hocadan bu dersi bende geçebilirim ...

ne yani illa bilançoyu tutturmak mı gerekıyo gecmek için:) iyi o zaman sen girde bi görelim sınava gecersın belkı

Bu dönem 7/7 yapan birçok kişi olmuş. Bence,sorular zor diyenler haklı değil.Ders çalışmayı son güne bırakıp ,nasıl olsa geçerim diyenlerin hepsi kaldı.

stajyerzade ' Alıntı:
Bu dönem 7/7 yapan birçok kişi olmuş. Bence,sorular zor diyenler haklı değil.Ders çalışmayı son güne bırakıp ,nasıl olsa geçerim diyenlerin hepsi kaldı.

doğru 3600 kişide geçen 360 küsür kişi haklı dimi...

stajyerzade ' Alıntı:

Kına var, yakar mısın?

saçma polemiklere gerek yok hiç. yeterince çalışmışlar ve geçmişler başka bir açıklaması yok bunun. phoposs temennin için teşekkür ederim. evet geçeceğim inşallah. geçmek için çok çalışıyorum çünkü. yazımı dikkatli okumamışsın sanırım. geçmek için bilançoyu tutturmak gerekiyor demedim !!!

sınavdan sonra baya bir tartışması olmuştu hangisi olması gereken diye. amortisman hesaplarken hepsini hesaplamış.

nevermind ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:
Tesmerde soru ve cavaplar yayınlanmış.

381'i kullanmış tesmer 373ü değil
dikkatimi çeken ilk başta

Nasıl 381 e atabiliyor anlamıyorum. Öyleyse neden sayaçtan okutuyor bedeli...
Kendi cevapları arasında boğulmamış mı merak ediyorum !!

sedateroglu ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:

Kına var, yakar mısın?

Ağbi ben bugün anladım bu ülkede akraba evliliği çok yapılıyor vallahide anladım billahide anladım. İnsan nikini nedne değiştirir şidi highpower bunu yazsa kaptır mürsel der bir güzel yardırırdı bu niki değiştirdi ya insan kılığına girdi o insan kılığınıda üstünde 1 gün taşıyabildi yazık bunlara hocam yazık mükellef yok para yok aç aç dolaşıyorlar sonrada stajerlere sarıyorlar açlık zor iş zorrrr

stonhand ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
stajyerzade ' Alıntı:

Kına var, yakar mısın?

Ağbi ben bugün anladım bu ülkede akraba evliliği çok yapılıyor vallahide anladım billahide anladım. İnsan nikini nedne değiştirir şidi highpower bunu yazsa kaptır mürsel der bir güzel yardırırdı bu niki değiştirdi ya insan kılığına girdi o insan kılığınıda üstünde 1 gün taşıyabildi yazık bunlara hocam yazık mükellef yok para yok aç aç dolaşıyorlar sonrada stajerlere sarıyorlar açlık zor iş zorrrr

:-) ay hiç güleceğim yoktu kardeşim...

Sayactan okuttuğu için 381'e atıor kesın tahakkuk eden gider ortaya cıkıor yane... eğer tahmını olsaydı 373 hs kullanılırdı.

Ben ilk defa Aralık-2010 döneminde yeterlilik sınavına girdim.Finansal Muhasebe ile ilgili paylaşmak istediğim birkaç şey var

1-Finansal Muhasebeye hiç ama hiç çalışmadım, sadece gündelik bilgilerime güverenek merakımı tatmin etmek için sınava girdim.

2-Bahsedildiği gibi kağıt düzenine dikkat ediliyor olsaydı benim eksilere düşmem gerekirdi. Bırakın muntazam kağıt vermeyi benim yazdıklarımın okunması dahi mucizeydi.

3-Tesise katılma payını yapmadım, itfa kaydını atmadım, amortisman hesapladım ama yanlışmış, bilançom tutmadı tabii gelir tablomda yanlışmış. Ama geri kalan yevmiye kayıtları doğruydu diye düşünüyorum.

Burda yazılanları düşündükten sonra sınavdan maksimum 10-15 almayı beklerken 35 aldım. Yazdıklarımı kimse yanlış yorumlamasın. Benim anlatmak istediğim kağıtları okurken belli bir standardın yakalamadığı.

Başka bir ders olsaydı hiç çalışmadığım için 35 almama sevinir, bir sonraki sınavda çalışıp geçeceğimi düşünüdüm. Ama bu adam beni korkutuyor. Ne yapacağını kestiremiyor insan. Umarım söylenenler doğrudur.

Zor soru sormak başka birşeydir ters soru sormak başka.

Yusuf hoca ters soru soruyor ve ne yazık ki bu sınav birçoğumuz için hayati öneme sahip.

zeyna78 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

bu soruya niye bu kadar herkes takıldı anlamadım,daha önceden de 381 hesap kullanılıyordu sınavda da öyle yaptım 373 hi aklıma bile gelmedi y.s den önce de böyleydi,

stajer34 ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
nevermind ' Alıntı:
oztemiz80 ' Alıntı:

bu soruya niye bu kadar herkes takıldı anlamadım,daha önceden de 381 hesap kullanılıyordu sınavda da öyle yaptım 373 hi aklıma bile gelmedi y.s den önce de böyleydi,

ben de 381 biliyordum ve de öyle yaptım..önceki dönemlerde de elektrik faturası gelmiş hemen kayıt edilmiştir sorusu vardı onun kaydı da 770
381 'di...
hangi sınavdı bilmiyorum ama böyle bir soru olduğundan eminim....ben de sana katılıyorum bu soru konusunda....burda kafaları karıştıran stonhandin notlarındaki 373 tü sanırım..( stonhand bana alınma lütfen herkesn kafası ondan dolayı 373 e gitmiş olabilir yoksa notlarından çalışanlarından biri de bendim)