Finansal muhasebe zedeler buraya lütfen....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mkoksoya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Finansal muhasebe zedeler buraya lütfen....

373 hocanın kitabında yoktu zaten dehanın eklerinde olan bir hesaptı. Ordada şu belirtilmişti tahmini bir gider varsa 373 kullanılacak ancak belgeye dayalı bir gider varsa 381 ve bende o soruda 373 kullandım.

Ben yanlışlarımı bir sayayım bakalım pala neden beni geçirmiş anlayalım
1:ertelenen vergi hatalı ve üstüne kkeg kaydınıda yapmadım
2:tesise katılım küllim hatalı çok alakasız bir kayıt yaptım
3:teminat mektubu hatalı hazır değerlerle kredileri kullandım
4:Gider tahakkuku hatalı 373 kullandım
5:tesise katılım itfası çok çok hatalı orda resmen batırdım alakasız bir kayıt daha

Başkada hatam yok dönem sonu kapanışım bunlardan dolayı hatalı ancak diğer soruların hepsi tam ve 50 aldım yani şöyle söyleyeyim kağıdım inci gibiydi , hoca sadece tek kayıttanda bırakmaz bıraksa 5 önemli hata ile beni çok rahat bırakırdı belkide T lerimin sıralı olması ,kağıdımın düzgün olması etkilide olmuştur adam düzen hastası bir adam sıanvdan çıkıp tek hatam var kesin geçtim diyen arkadaşım 36 mı ne aldı oda kafayı yedi.
Eğer gene sürmen gelecekse ben gene inanıyorum benim notlar faydalı olacaktır en azından tarihin belki en zor sınavında bana faydalı oldu ancak sürmen yoksa notlar hava civa kuş çizene 60 ı verirler. ;D ;D

sayın stonhand finansal muhasebe notlarınıza nasıl ulaşabiliriz. ???

sayın form arkadaşalırım formun diğer başlıklarında da daha önceden yamıştım.Ben temmmuz 2010 da 50 ile geçmişim. Şunu söyliyebilirimki doğru yevmiyem 10 nu geçmezdi.Yine söylüyorum kdv yi ayırırken hepsini dahil ayırn dediği için ben sorunun şekline bakmadan bazı sorularda kdv dahil ayırdım ve kusurlu rakamlar çıktı. buna rağmen 50ile geçtim .Hocanın yaptığı bence belli başlı önemli yevmiylere daha çok puan vermesi.temuuzdaki taşıt alımının ötv sinin matraha dail edilip edilmemesi,akredetif soru vb.
birde yapılan yanlışlarında bi tanesi hesab isimlerin yazılmaması yevmiye açıklamalarının yazılmaması vs.en öenmlisi ise;

bir soruyu çözerken verilen hesap planına bakılmaması aklımızda kalan hesapları kullanmak şahsen temmuz sınavında akredetif sorusunu çözerken acaba hangi hesabı kullanmamızı istiyor diye sınavdaki hesap alanı inceledim.hekesin aklına soruyu okurken bilgilerimize dayanarak bi hesap gelir ama bizim aklımıza ilk etapta gelen değilde hesap planına bakarak en uygun hesabı seçmek.özellikle ys bilindik hesaplrı kullanmıyor

yaptığım analize göre 17 yevmiye maddesinden en az 12 doğru çıkaran ve kağıdıda düzgün olan rahat bi şekilde 50 alır ve geçer,benden söylemesi..

accor ' Alıntı:
yaptığım analize göre 17 yevmiye maddesinden en az 12 doğru çıkaran ve kağıdıda düzgün olan rahat bi şekilde 50 alır ve geçer,benden söylemesi..
Kendi adıma yanlış tespit kardeşim...
Temmuzda da aralıkta da bu dediklerin kagıdımda mevcut idi. ancak ys nin papatya falını bir türlü geçemiyorum

accor ' Alıntı:
benim durumum temmuzda vahimdi ve kaldığım belliydi ama aralıkta kağıdım senin analizindeki gibi oldu ve 52 ile geçtim. darısı diğer arkadaşlarımın başına.

Cevap anahtarına göre;
28 maddeden 7 yanlışım var ve gelir tablosunu yaptım, t leri yaptım... aldığım not 50....

ACCO ' Alıntı:
Cevap anahtarına göre;
28 maddeden 7 yanlışım var ve gelir tablosunu yaptım, t leri yaptım... aldığım not 50....
sözel sorularıda yaptınızmı

ACCO ' Alıntı:
Cevap anahtarına göre;

Doğru cevap/toplam cevap olarak hesaplamak gerektiği kanısındaydım ben de, sanırım ilk siz bu şekilde belirttiniz. Buradan hareketle: "Yevmiyeler+kebirler" için 70 puan verildiğine ve sizin doğrularınızın oranı %75 olduğuna göre, 70*0,75 = 52,5 puan ediyor gibi.

herkes bir şey söylüyor, herkes nedir, ne değildir, nasıldır , diye kafa patlatıyor, teoriler üretmekten daha yararlı şeyler üretmeye vaktimiz olmuyor,yazık çok üzülüyorum bu halimize, staja başlatmadada aynı böyleydi yeterliliktede böyle,Allah sonumuzu hayıretsin.

sevgili stonhand,öncelikle finansalı geçtiğiniz için tebrikler,benim dershane notları falan gibi malesef kaynağım yok rica etsem elinizdeki notları ulaştırabilir misiniz?bir de yusuf hoca nın kitabını almaya gerek var mı?

Arkadaşlar ankarada bi tanıgıma bu forumda yusuf hoca hakkında olan şikayetleri söylediğimde bana zaten bu dönem istifa edeceğini söyledi zaten çok fazla şikayet varmış istese bırakmazmış ama o artık kendisi istifa ettiğini söyledi.hadi gözünüz aydın inşallah gelen gideni aratmaz

fenerli_41 ' Alıntı:
Arkadaşlar ankarada bi tanıgıma bu forumda yusuf hoca hakkında olan şikayetleri söylediğimde bana zaten bu dönem istifa edeceğini söyledi zaten çok fazla şikayet varmış istese bırakmazmış ama o artık kendisi istifa ettiğini söyledi.hadi gözünüz aydın inşallah gelen gideni aratmaz

Tanıdığına kim söylemiş.Forumlar da farklı yazanlarda var; Maliye bakanlığı yusuf hocadan çok memnunmuş . İstifa etse bile İSTİFA dilekçesi işleme konmayacakmış ,diye yazanlar var.
KESİN BİLGİ OLMADAN DUYUMLARLA hareket etmemek lazım.

ACCO ' Alıntı:
hakan_alt ' Alıntı:
ACCO ' Alıntı:
Cevap anahtarına göre;
sözel sorularıda yaptınızmı

Hayır yapmadım. bilanço da yok...

Haydi belgen hayırlı olsun üstadım sizde palanın hakkından gelenlerdensiniz dün arkadaş cepten arıyor beni İstanbulda yok diyor 30 kişi geçmiş sen nasıl geçtin arkadaş diyor. Arada banada ders ver deyip durdu ama yok dedim o kadarda değil bir sürmenden geçtik diye adamlar üstat çekiyor iyimi ;D ;D
Bu arada gerçekten kaç kişi geçti bu sınavda nereye baksam tek ders finansal deniyor en son nete attığım finansal notu 250 keremi ne indirilimiş ;D ;D

sevgılı arkadaslar.burda ıstıfa ettı falan yazıldıgı zaman ınanmak ıstıyordum fakat guvenemıyordum..ancak bugun bır abım ıcerden (turmob) oldukca yetkılı bırı ıle yanımda telefonda gorustu..kendısı cok sıkayet var dedı..bu donem bakanlıga adına gondermedık dedı...cocuklar rahatca sınavlarına gırsınler bu donem dedı.ben telefonu dınlıyordum..kendı kulagımla duydum

ben gittiğine inanıyordum zaten ama bunu duymak da süper oldu :):):) kulağına sağlık :P

ben o adamın gideceğine ihtimal bile vermiyorum çünkü zaten tesmerin birliğin isteği derslerden az kişinin geçebilmesi yoksa neden bu kadar zorlaştırsınlar ki ama şu var illaki bu dersin de kolay sorulduğu bir dönem bize denk gelecektir

bencede . en azından mart sınavında yıne karsımıza cıkacaktır.fınansaladan gırmemek lazım bu dönem

benim anlamadığım bir diğer konuda diğer derslerin hocalarının isimleri deşifre olmadıda bu finansal hocası nasıl deşifre oldu.