Merhaba, yoğun iş zamanları ay içerisinde dışarıdan takviye işçi istihdam etmek istiyor. Örneğin uzun yol için eski emekli şoförü çağırıp gidiş dönüş 3 gün istihdam edip 3 gün işe giriş çıkış yapmamız problem yaratır mı?
Merhaba bu durumda 3 gün sonra çıkış yapmayacağım. Ay sonunda kaç gün çalıştı ise ona göre puantaj yapıp, eksik gün sebebi olarak ta kısmi çalışma seçeceğim doğru mu yapıyorum? Peki önümüzde ki aylarda gün sayısında değişiklik olması durumunda nasıl hareket etmek gerekiyor örneğin o ay hiç çağırmaz isek işçiyi
Üstadımında dediği gibi zaten kısmi süreli iş sözleşmesinde süre dolduğunda sözleşme kendiliğinden sona ericektir yani ilerki aylar diye birşey olmaz diye biliyorum işe giriş yaptırdığınızda en az 1 gün çalıştırmanız lazım ki işe girişin amacıda budur bu kişi yarın gelicek işte çalışıcak diye işe giriş yapılır...Merhaba
Şeref Bey haklıdır.Belirli kısmi süreli iş sözleşmesi yapıp, giriş bildirgesini onaylarken de "30 günden az çalışma" seçeneğinde 3 gün olarak yazıp onaylarsanız bir sorun olmayacaktır.
Sözleşme sona erse de sgk nezdinde çıkış bildirgesi vermek gerekmez mi bu durumda ilerleyen dönemler de tekrar ihtiyaç olursa iş başı yapmadan tekrar işe giriş ve yeni sözleşme ve iş bitimi tekrar çıkış yaparak mı mi ilerlemek lazım?Üstadımında dediği gibi zaten kısmi süreli iş sözleşmesinde süre dolduğunda sözleşme kendiliğinden sona ericektir yani ilerki aylar diye birşey olmaz diye biliyorum işe giriş yaptırdığınızda en az 1 gün çalıştırmanız lazım ki işe girişin amacıda budur bu kişi yarın gelicek işte çalışıcak diye işe giriş yapılır...
Evet sürenin bitiminde sgkdan çıkış bildirgesi verilmesi lazım diye biliyorum koduda 05-Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi şeklinde seçilmeli diye biliyorum ve her seferinde aynı uygulamayı yapmak..Sözleşme sona erse de sgk nezdinde çıkış bildirgesi vermek gerekmez mi bu durumda ilerleyen dönemler de tekrar ihtiyaç olursa iş başı yapmadan tekrar işe giriş ve yeni sözleşme ve iş bitimi tekrar çıkış yaparak mı mi ilerlemek lazım?
Belirli süreli sözleşmeye dair esaslı olgu, bahsettiğiniz bu durumdur. Bu yoğınlukta zaten süreklilik arzeden bir durum değildir artı ifadenize göre işcinin haftanın her günü çalıştırılması gerekmemetedir, bu itibarla haftalık çalışma esas alınarak, haftada 30 saatten fazla çalışmada olmayacağından,bu noktada da kısmi çalışma sözkonudur.Bahsekonu yoğunluk yılın belirli dönemlerinde oluyorsa işveren anılan sözleşmenin süresinide bu yoğunluğa göre belirleyecek, süre bitiminde çıkış verilecektir....... yoğun iş zamanları.....