Gecikme Faizlerinin Tahakkuku

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Merhaba
Mükellef ssklarını ödemiyor. Ancak mizanında gecikme faizleri ile beraber görmek istiyor. Biz her ay sonu ssk nın sisteminden gecikme faizini öğrenip tahakkuk yapabilir miyiz ?
Hangi hesapları kullanmamız gerekmektedir ?
Teşekkür ederim
 
Böyle bir şeyi ve tabiki böyle bir talebi de ilk defa duydum.İmkansız mı,tabiki değil... 900 nazım hesaplarda bu şekilde bir takip yapılabilir.Ancak faizler malum gün be gün değişiyor.Anlık kayıt yapma imkanıda olamayacağına göre mükellefle görüşüleceği gün,faiz hesaplanıp örneğin 900-901 kaydıyla mizana aktarılabilir diye düşünüyorum.
 
Yurtdışı raporlarında güncel borç ve yükümlülükler gözüksün istiyor 360 alacak 770 borç yapayım mı üstad ? Her ay sonu kontrol edip
 
Eğer nazım hesap kaydı yapmayayım diyorsanız,şöyle bir şey belki mümkün olabilir;
360 hesabına ilave tali hesaplar olarak 1084 ve 1086 gibi vergi kodları için alt tali hesaplar açın.770 VERGİ RESİM VE HARÇLAR tali hesabına da (veya kullandığınız başka gider hesabı) KKEG CEZALAR vb.şeklinde ikinci bir tali hesap açarak karşlılıklı çalıştırabilirsiniz.Fakat 360 hesabını sürekli güncel tutmanız gerekecektir.
Yapabilirseniz,olabilir diye düşünüyorum..
 
Gecikme faizleri, ödenmeden dönemin gelir/gider hesaplarıyla ilişkilendirilirse içinden çıkamazsınız. Birde ödemesi sonraki yıla sarkarsa ayıkla pirincin taşını... Mutlaka gecikme faizleri görülmek isteniyorsa 180 hesap ve 360 hesap kullanılabilir. Ödeme yapıldığında 360B/100-102 A, ve KKEG (B) / 180 A şeklinde kayıt yapılabilir.
 
Üst