Geçmiş Dönem SSK Primi Ve Cezası Hesabı

Üyelik
7 Eki 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhabalar forum sitesine yeni üye oldum.

Öğrenmek istediğim 1993-2001 yılları arasında çalışanın ssk primi ödenmediğinden dolayı açılan davada karşı taraf mahkemeyi kazandı. Dosya Yargıtay da. Karar kesinleşirse SSK tarafından hesaplanacak meblağın hesabı tam olarak nasıl yapılır ? Prim asgari ücret üzerinden hesaplanacak olup toplam ceza miktarını kendimiz hesaplayabilir miyiz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Primi ödenmediğinden derken o kişinin hiç sigorta girişi yapılmayıp aylık bilirgeleri göderilmemişmi yoksa sigorta girişi ve bildirgeler var ancak primimi ödenmemiş ?
 
Böyle bir hesabı yapmak için eski dönem g.zammı bedellerini dönem dönem çıkarmak lazım.Sgk nini sitesinde g.zammı hesaplama proğramı var oradan hesaplatabilirsiniz çok zaman ve emek isteyen bir iştir.Karar kesinleşince sgk sizden kağıt ortamında aylık bildirgeleri isteyecek vermezsiniz kendisi yapacak ayrıca vermemekten ceza kesecektir.Karar işverenin.
 
Hasan beyin dediği gibi herşey o dönemlerdeki ücretler ve ceza tutarları üzerinden hesaplanacak.Bunun hesabını kesin olarak yapmamız çok zor.Belki aşağı yukarı yaklaşık bir tutar çıkar ama asıl hesabı SGK yapacak.
 
Üst