uyumsoft

Gider Faturaları Hakkında Bilgi

logo isbasi
1- X ünvanlı şirketiz. şirketimizin değişik yerlerde şubeleri var. Söz konusu şubelerdeki abonelikler mal sahipleri adına yapılmıştır. (elektrik su telefon doğalgaz...vs) Öğrenmek istediğim. İlgili şubelere ait söz konusu harcamaları mal sahipleri adınada düzenlenmiş olsa KDV konusunda gider yazabilirmiyiz.

2-Forumda başka bir başlık altında okudum. Ödeme makbuzu olmadan gider yazılabilir deniliyor. Peki kayıt tarihi olarak FAtura tarine mi fiş açılır ? Yoksa Son ödeme tarihinemi ?

3-Ayrıca misal olarak Nisan ayı Kdv beyanını vereceğiz. Şubat ayın ait bir faturayı kullanabilirmiyiz. FAturanın resmi kayıtlara geçirilmesinde süre varmıdır.
Şimdiden verilen cevaplar için en içten dleklerimle teşekkürlerimi sunuyorum. Biraz bassit sorular belki sizler için ama cevabınızı bekliyorum :(

mal sahibi adına gelen elek.su.gaz vs faturaları teorik olarak gider yazamazsınız. Bu konuda değişik vergi otoritelerinin gider yazılabileceği konusunda da fikirleri vardır. Fakat bence kira kontratı ile aboneliğin kendi şirketiniz adına çevrilmesi ve tamamen yasal olarak gider yazılması ve kdv lerin rahatça indirim konusu yapılması en sağlıklı yoldur.

Sayın; feyzanur

Üstadlarımız vergicilikte gerçek olaylar esastır demektedirler
bu çerçevede abonelikleri başkalarının adına da olsa bahse konu gider harcamaları şirketiniz tarafından yapıldığına göre giderlerinizi kayıtlarınızda göstermenizin bir sakıncası yok

diğer konuya gelince ; hesap dönemi sona ermeden aynı hesap dönemine
ait giderlerinizi kayıtlarınıza işeyebilirsiniz

iyi çalışmalar