Girişi Olmadan Yapılan Çıkışlar

Meslek mensubu arkadaşlar herkese kolay gelsin....

İhracatımız yaklaşık 300.000 ytl tutarında tekstil ürünü....Ancak bu malların girişi yok....Bu satışı matrahımda gösterip vergisini ödemeye razıyım diyor mükellef.

1 ) Bu durumda şirketin alımlarında ödemesi gerekn kdv ödenmediği için vergi dairesince bir sıkıntıya düşersek durumumuz ne olacak?

2) Ben bizim bu alımları 2 nolu kdv ile ödememiz gerektiğini düşünüyorum...2 nolu kdvde muhtelif müşterilerden alımlar diye ödenmesi gerektiğini düşünüyorum....

3) Bu ödemenin de indirim konusu yapılmanası taraftarıyım.

Tüm bunları geçersek şayet izleyeceğim yol sadece geçici vergiyi ödeyip beklemek mi olmalı....Bu durum şirketin sıkıntısını çözmeye yetermi

Ynt: Girişi Olmadan Yapılan Çıkışlar

Bence bir yerlerden fatura almak en kötü ihtimalle faturalar zamanında gelmedi dersiniz yada düzeltme beyannamesi verirsiniz biryerle anlaşıp fatura girişi yapın dönem geçti ise karşılıklı düzeltme beyannamesi verin derim yoksa kayıtdışı iş yapılıyor demektir

Naylon ft kesmekle suçlanırsınız.

Öyle vergisini vereyim kdv sini ödiyim falan olmaz. Bu işlem doğrudan hileli vergi suçudur.
Mükellefe bunu anlatın. Fatura bulup kayıt yapabilirseniz belki kaynar.

Ama girişi olmayan bir malın fatura kesmekte Naylon olur. Almadan satmak gibi. Bence bu durumda yasal değil. Bu durumda, Devlet vergisinide alır ilerleyen dönemlerde fark edilirse cezasınıda keser

GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
yanlışlıkla site matadoru diye yazmış bulunmaktayım doğrusu ise
site moderatör altın üye n güroy olacaktır

İlk mesajın "Değiştir" (
modify.gif
) butonuna basarak düzeltme yapabilirsiniz.

Sn. Yavuz,

Yaklaşımınız çok ilginç doğrusu; Cevabımın ilk kısmını yok sayıyorsunuz.

"Öyle vergisini vereyim kdv sini ödiyim falan olmaz. Bu işlem doğrudan hileli vergi suçudur"

Doğrudan ikinci kısmı alıp ,katılmıyorum diyorsunuz:

"Mükellefe bunu anlatın. Fatura bulup kayıt yapabilirseniz belki kaynar."

Bakın daha öncede yazdım. Ben devlet görevlisi değilim, maliye memuru da değilim, dolandırıcılık savcısı da değilim.
Sizler gibi sadece kişisel fikrimi söylüyorum.Üstelik söylediğim de düpedüz hayatımızın gerçeği.

O zaman matrahı şöyle azalt, falanca hatayı şöyle idere et, Falancayı hiç gösterme gibi şeyleri de hiç söylemeyelim. ???

GÜREL YAVUZ ' Alıntı:
sevgili armegedon

ihraç ettiğiniz malların girişi yoksa çıkış yapamazsınız kesinlikle mümkün değilidir
tek çözüm eğer bu malların girişi yoksa demekki malları vergi mükellefi olmayandan aldığınız anlamı doğmaktadır bu nedenlede gider pusulası ile malları aldığınızı belgelendirip vergisinide ödeyerek kayıtlarınıza giriş yapabilirsiniz,

size cevap veren arkadaşlarlardan bazıları size fatura bulmanızı öneriyorlar tabiki bu önerdiklerinin anlamı şu ki size naylon fatura almanız öneriliyor ve kesinlikle yanlış bir öneridir.

en ilginç olanı ise site moderatörü olan nguroy arkadaşımızda size

''fatura bulup kayıt yapabilirseniz belki kaynar'' cümlesi ile sizi naylon fatura konusuna yönlendirmesi ise çok ilginç bir öneri çok şaşırdım site matadorunun böyle öneride bulunmasına ve sizi naylon fatura bulmaya yönlendirmesine katılmıyorum

Merhaba,

Meslek mensubu girdiği toprak kabın şeklini alan su mu olmalıdır, yoksa o kaba şekil veren toprak ustası mı.

Bazı olaylar bilgimiz dışında gelişir. Mükellef ancak başı sıkıştığı anda gelir çare arar. İşte bu anda çareyi bulmak mıdır ustalık; başının çaresine bak demek midir.

Böyle bir durumla karşılaşan meslek mensubu size danıştığında çareyi söylemek midir ustalık; başının çaresine bak demek midir.

Sayın Nguroy'u şahsen tanımam ama yorumlarından anladığım kadarıyla iyi bir toprak ustasıdır.

Dediği de doğrudur.

Sizin söylediğiniz gider pusulası önerisine gelince.

Bu malların gider pusulasına bağlanamayacağını sizde biliyorsunuz. Bu kadar büyük bir malı kimden alacaksınız gider pusulasıyla, mükellefin kendisinden mi;

Aldığınız kişi bu malları nerden bulmuş, evdemi dokumuş. Örgü kazaksa ekip kurup onlara mı ördürmüş.

Veya bir fabrikanın ambarından mı çalmış.

Şimdi siz diyorsunuz ki gider pusulası kesin; % 5'ini ödeyin sorun yok. Öylemi...????...İlginç

Yapmayın gider pusulası olmaz hele 300.000 tutarında bir alım için olamaz;

Fatura bulamazsa. Bu malları ihrac edemez.

bu kadar basit....

Saygılarımla,

Merhaba,

Bir varmış bir yokmuş; Tesktil işiyle uğraşan gerçek vergiye tabi bir adam varmış. Adamın işleri kötüye gitmiş ve işyerini kapatmış, kapatırken dükkanındaki malı kendine fatura etmesi gerekiyormuş. Çok yüklü olan bu malı kendisine fatura edip işyerini kapatmış. Yaklaşık 300.000 YTL tutarındaki bu mal çok yer kaplıyormuş ama onun evi büyükmüş iki katlı evinin bir katını bu mala ayırmış.

Bir süre sonra muhasebesini armegedon nick ismiyle forumlara yazı yazan bir muhasebecinin mükellefi olan bir ihracatçı bu mala talip olmuş. Adamla malı 300.000 YTL ye pazarlık yaparak anlaşmışlar. Adam işyerini kapattığı için fatura kesemiyormuş. Ama ihracatçı bu malı gider pusulasıyla alabiliyormuş. Öylede yapmışlar Gider pusulası kesilmiş ve bu mal böylece ihraç edilir olmuş.

Bu malın bedeli 8.000 YTL yi aştığından, beraber bankaya gitmişler, ve ödeme banka aracılığıyla yapılmış.

Zaten bu diyarda, öyle faturasız alışveriş falanda hiç olmazmış. Ve ihracatçı malı gönül rahatlığıyla ihrac etmiş. Masalda burada bitmiş.

Gökten üç elma düşmüş;
Biri Masalın Kahramanlarına
Biri anlatana

Biride ANLAYANA;

Kalın Sağlıcakla,

Bu olay Orhan Asiltürk'ün organize ettiği ve halen yargılandığı olaya benziyor. Mallar bavul turizmi yapan ruslar tarafından değişik firmalardan alınır. Malı alanlara denirki; bu malları sizler taşıma zahmetinde bulunmayın biz gönderelim. Ve böylece bu mallar bir depoda toplanır. Şimdi sıra geldi ihracat kısmına, ihracat taahhüdünden dolayı açığı olan firmalar bulunur ve ihracat o firmalar üzerinden gerçekleşir.

Merhaba meslektaş arkadaşlar.....

1 ) Foruma açmış olduğum konu belgesiz ihracatla ilgiliydi..300.000 ytl tutarındaki fiili olarak gerçekleşmiş gümrük beyannameleri avrupa ülkelerine yollanmış bir ihrcattan bahsediyoruz....Bazı arkadaşlar olmaz bu ihracat olamaz demiş,Bazıları hiç kayda almayın yakalnırsanız yazarsınız demeye getirmiş,zaten öyle bir niyetimiz olsa neden bu forum vasıtasıyla bilgilerinize başvuralım....

2) İhracat 2008/05 döneminde oluyor ve zaten beyan edilmiyor...Biz defteri yeni aldığımızda geriye dönük yaptığımız incelemede bu hususu buluyor ve ortaya çıkırıyor mükellefe bunun suç olduğunu sadece vergi usul yönünden değil ceza kanunu tarafından suç unsuru olduğunu ve sonunda hapis yargılanma gibi bir sonuca götüreceğini anlatmaya çalışarak beyan etmeye ikna ettik.(SMİYB) kapsamnında.....

3) Bu işlemi beyan ettiğimizde mükellef zaten ortaya çıkacak olan geçici vergiyi ödemeye razı olmuş durumda...Oysa biz sadece olayın geçici vergi boyutu olmadığı aynı zamanda maliyenin katma değer vergisi kaybı olacağı kanaatinde olduğumuzdan ve yine KDVK nun 9 maddesinin ilgili bendi gereği bu işlemler için belgesiz mal satın alanın 2 nolu kdv ile bunu beyan etmesi gerektiğini düşünmekte bundan dolayı ortaya çıkan katma değer vergisini ödemesi gerektiğini,bu durumda oluşak kdvnin indirim konusu yapılamayacağını düşünmekteyiz....Her nekadar Vuk nun 3 Maddesinde belgesiz alımlarının ödemesinin ispatı halinde bu ödeme bedellerinin maliyet unsuru olarak dikkate alınabileceği yönünde bir ibare olsa bile biz bu kdvnin indirim konusu yapılamayacağını düşünmekteyiz...

4 ) Bazı meslek mensubu arkadaşlar %5 stopaj ödemek ile gider pusulası düzenlememiz gerektiği konusuna değinmişler....Ancak yukarıda da işaret ettğim Kdvk'nın 9 maddesinin ilgili bendi gereği belgesiz alımların ne şekilde muhasebeleştirmesi gerektiği açıkca belirtilmiştir.Ayrıca takdir edeceksiniz ki bu gider pusularının gerçeklik kazanbilmesi için ödemelerinin finansal kurum aracılarıyla yapılması lazım gelir ki söz konusu meblağ küçük bir meblağ değildir.....

Konu ile ile ilgili yardımcı olmaya alışan tüm arkadaşlara saygılarımı sunuyorum

Sayın 1907
KDV açısından size malı teslim eden firma vergi mükellefidir. Onun bu vergiyi beyan edip ödemesi gerekir. Yurtdışına satış olduğundan KDV söz konusu olmayacaktır. Ancak sizin de bu ihracat sebebiyle KDV iade talebinde bulunmamanız gerekir. Bir diğer sorun girişi olmayan malların ihracı söz konusu olduğundan ihracatın gerçek olmadığı iddia edilebilir. Ancak bu da gümrük muayenesi, sigorta belgeleri, nakliye belgeleri, çeki listeleri ile isbat edilebilir. Devletin buradaki kaybı size malı satan firmanın bunu beyan etmemesi ile KDV ni ödememesi ve gelir veya kurumlar vergi matrahını düşük göstermesidir. İnceleme olurda olay ortaya çıkarsa malın alındığı firma sorulacaktır. Eğer satışı matraha ilave ederseniz ve KDV iade talebinde bulunmaz iseniz sizin açınızdan devleti vergi ziyaına uğratma söz konusu olmayacaktır.
İhraç edilen malların girişi için malı aldığınız firmadan fatura alabilirseniz problem büyük çoğunlukla halledilmiş olur. Yukarıda belirttiğiniz yöntem de bir çözüm yolu ancak bu usulde maliyet değeri ve olayın gerçekçiliği tartışılabilir. Dolayısı ile indirdiğiniz KDV ve vergi matrahı tartışmalı hale gelir. İncelemede gerçekçi bulunmaz ise (8000 YTL üstü bankadan ödenmeli) indirdiğiniz KDV de kabul edilmeyecektir.
Selam ve sevgiler
AHMET KIZIL karşılık verdi. [ 11/25/2008 7:28:59 AM]

Yani;
Bu Ahmet Kızıl kimse yeni birşey söylemiyor. (Zaten söylenecek pek birşey yok bu olayda)

Bu iş çok riskli ve karmaşık. Karşı inceleme ve vergi suçu ihtimali çok yüksek. Naylon fatura sahteciliğinden iş ihracatı yapan firmaya kadar bulaşabilir.

Resmi evrakta sahtecilik suçu da var işin içinde ceza davası açılır 3-7 yıl hapis cezası vardır.

Sayın Nguroy;Sayın Kızıl;

İş o kadar basit ve açık ki....Tek sorun burda mükellefin kdv durumu karşısında ne yapacağı....

Mükellef beyan edip ödemeye razı...Yani kendi paryına düşen sormluluğu yerine getirecek.Ama asıl sorun şu malların satın alınması aşamasındaki kdvnin durumu...Fiili olarak bu mal alınmış gözükmüyor...Gözükseidi ne olucaktı Malı satın aldığı kişiye kdv ödeyecekti...Ama ödemedi...Şimdi mükellefte kdv iadesi almayacak..Mükellef bunada razı...Mükellefin itirazı kdv ödememek...

Sayın kızılın dediğini yaparsak satışı normal matrah gibi yaparsak mükellef kdv indirim konusu yapmadığı iade edemediği kdvyi ödeyecek..Mükellefin itirazı bu konuda.

Aayın armegedon;

Doğru anladıysam, mükellef 391 i ödeyecek, dolayısıyla iade de almayacak, ancak 191 i istiyor.

Sizinde bildiğiniz gibi; mükellef alırken ödemiş olsaydı indirim konusu yapardı, alırken ödemediyse indiremeyecek, eğer 191 i indirim konusu yapmak istiyorsa bundan sonra belgeli mal alacak. Gerçekte de ödemediği bir şeyi indirim konusu yapamaz. Kişinin nakit olarak bir kaybı yok. Bence buna hiç itiraz etmesin. 391 ini ödesin. Fazla da dallandırıp budaklandırmasın işi. İş başka yönlerede kayabilir. Diğer konuları zaten bencen önce yorumda bulunan Üstadlar yeterince yazmışlar.

Ahmet KIZIL'ı
30 un üzerinde kitabı ile tanımak mümkündür

Tanımıyorum.
Sadece daha önce forumda bir arkadaş Ahmet Kızıl 'dan alıntı yapmıştı.
Saçma sapan yanlış birşeydi. Onu hatırlıyorum o kadar.

Ben de tanımıyordum, ilk başta Sayın Kızıldereli nin adı sandım, sonra baktım bu işte bir tuhaflık var, google sağolsun.