Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

Üyelik
29 Mar 2007
Mesajlar
74
Konum
bolu
merhaba arkadaşlar,
şirketimizde idari bölümde memur olarak çalışan bir kişiyi üretim bölümünde şef yardımcısı olarak çalıştırmaya başlarsak bu kişi eğer burada çalışmak istemez ve işten çıkarsa tazminat alma hakkı doğar mı?
yer değişikliği ile kişinin maaşında azalma olmayacak aksine bir miktar artış olacaktır. Diğer sosyal haklarda da herhangi bir değişim olmayacaktır
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: görev yeri değişikliği ve tazminat

Çalışma şartlarında esaslı bir değişikliğe neden olacaksa yapılan bu değişiklik,iş sözleşmesinde çalışanın böyle bir uygulamayı kabul ettiğine dair onayı yoksa,bu nedenle sözleşmeyi feshedip kıdem tazminatına hak kazanılabilir.
 
Ynt: Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

iş sözleşmesinde; işveren işçiyi işin yapılabilmesi için işçinin meslek ve sanatıyla ilgili veya yapabileceği işlerde çalıştırabilir işçi bu işin kendisine uygun olmadığı bahanesiyle işten kaçınamaz ibaresi var ve kişi daha öncesinde de üretim bölümünden idari bölüme geçen birisi
 
Ynt: Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

O zaman bahsedilen şartlara uygun olarak önerilen işte çalışmak zorunda.
 
Ynt: Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

Bence de verilen işte çalışmak zorundadır. Ayrıca ücretinde ufak da olsa bir iyileşme söz konusu olacak yanılmıyorsam. Sorun nedir peki? neden istemiyor.
 
Ynt: Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

tazminatını almak için bunu bir fırsat olarak görebileceğini düşünebilir
 
Ynt: Görev Yeri Değişikliği ve Tazminat

Sözleşmesinde bu durumu kabul ettiğini gösterin.İş kanunu madde 25 i gösterin.Gene aynı düşüncede ise bu nedenle sözleşmesini kendi feshedebileceğini,sonrasında kıdem tazminatı için mahkemeye başvurabileceğini ama bundan kendine yararına bir sonuç çıkmayacağını söyleyin.Sözleşme şartlarına uygun olarak verilen görevi yerine getirmesi gerektiğini,aksi durumda sözleşmesinin haklı nedenle sona erdirileceğini yazılı olarak tebliğ edin.Sonrası kendine kalmış.
 
Üst