Havale ve EFT Giderleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semihy79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
15 Ara 2009
Mesajlar
21
FATURALI ALACAĞIMA KARŞILIK TARAFIMA GÖNDERİLEN EFT DE MASRAF KESİNTİSİ YAPILDI. MASRAF MAKBUZU OLMADIĞI İÇİN GİDER KAYDI OLUŞTURAMIYORUM. CARİ HESABI NASIL KAPATABİLİRİM.


Başlık açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Ynt: HAVALE VE EFT GİDERLERİ

Masrafı fatura ile yansıtması gerekir tutar düşükse dekont ile veya nakit makbuzu ile kapatın
ama en doğrusu fatura ile masrafı yansıtmaları
çünkü şuan onlarında hesapları kapanmamıştır
 
Ynt: Havale ve EFT Giderleri

Bankanın eft kesintisi yapacağını bilerek ödeme yapmalıydılar.Firma ile görüşmenize bağlı.Eğer alacak tutarı 8000 liranın üzerinde ise kesinti bakiyesini makbuzla kapatamazsınız.Yapılacak bir kaç şey var.

1- Alacak tutarı 8000 in altında ise tahsilat makbuzu ile karşılıklı kapatabilirsiniz.
2- Firmaya kesinti tutarını bildirip aradaki farkı tekrar talep edebilirsiniz.(görüşmenize bağlı)
3- Bu parayı alamayacağınıza kanaat getirirseniz şüpheli ticari alacakların zarara yazılma şartlarını okursanız "..... dava açmaya değmeyecek küçük alacaklar gidere yazılabilir." mantığıyla bakiyeyi giderleştirebilirsiniz.Fakat karşı tarafta bakiye kapanmamış ise onlarda gelire yazarak kapatmak zorundalar. (Bu seçenek zayıf bir ihtimal)

Saygılar.
 
Ynt: HAVALE VE EFT GİDERLERİ

Karşı taraf hesabı kapatmıştır. Havale çıkarırken sizin alacağınız kadar tutarı bankaya ödeyip, havale masrafı içinden alınsın demişlerdir. Karşı taraftan dekontu isterseniz bunu görebilirsiniz.
 
Ynt: Havale ve EFT Giderleri

1- Alacak tutarı 8000 in altında ise tahsilat makbuzu ile karşılıklı kapatabilirsiniz.

üstat kasa tutturanan arkadışımız yok galiba ..kaderimiz bu herhalde..
 
Üst