Haziran 2014 Yeterlilik Sınavına Dair

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esrasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mart döneminde gelir , haziranda kurumlar çıkıyor genelde.Kesin bir şey yok tabi ama bencede yüzde 80 uygulama sorusu kurumlardan gelecek

ben vergiden geçen dönem 65 ile geçtim ama vergi hocası güncel olmayı seviyor ve evet bence de kurumlar vergisi uygulama sorusu çıkacaktır. o yüzden kurumlar vergisinden tanımda çıkacağını sanmıyorum. kanunu mutlaka okuyun her ihtimale karşı ama tanımsal olarak yüklenmeyin derim

28-29 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak olan 2014/2. Dönem SMMM sınavı , 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan 2014/2. Dönem Özel SMMM sınavı ve 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan 2014/2. Dönem A-B-C Grubu sınavı giriş belgeleri 25 Haziran 2014 Çarşamba günü gün içerisinde yayınlanacaktır. Bu saatten sonra gelen açıklama :/

28-29 Haziran 2014 tarihlerinde yapılacak olan 2014/2. Dönem SMMM sınavı , 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan 2014/2. Dönem Özel SMMM sınavı ve 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan 2014/2. Dönem A-B-C Grubu sınavı giriş belgeleri 25 Haziran 2014 Çarşamba günü gün içerisinde yayınlanacaktır. Bu saatten sonra gelen açıklama :/

:)) geçen sefer sınav sonuçlarımıza gece 1-2 gibi ulaşmıştık sonra kaldırılmıştı. tesmer eğlenceli bir ofise benziyor lay lay lom her şey :))

Valla hızlarına yetişemiyoruz sınava 2 gün kalmış halen giriş belgesi yok :)

Masalara falan kopya yazılmasın diye yapıyorlar sanırım. Ben sınavda kafamı bile çevirsem görevli hemen yanıma geliyor, stres oluyorum. Onlara da kılım zaten.

Arkadaşlar

VUK' dan tahminlerim

1-Değerlemeler
2-Kayıt Nizamı
3-Tasdike tabi defterler
4-Defterlerin tasdik zamanı ve yenileme

Gelir ve Kurumlar vergisi kanun. göre tevkifat yapmak zorunda olanları bilmenizde yarar vardır.
6183 md.47 ödemenin mahsup edileceği alacaklar başlığını taşıyan hüküm önemlidir.

Ozan Bingöl @ozanbingoll • 10 sa.
VUK md. 112 özel ödeme zamanları, md 322 şüpheli alacak ve karşılığı, ayrıca 5604 sayılı mali tatil ihdas edilmesi hakkında kanun önemlidir!

Ozan Bingöl @ozanbingoll • 8 sa.
GVK md. 73 emsal kira bedeli, md. 64 diğer ücretliler, md. 80 ve 82 deger artış kazancı ve Arızi kazanç önemlidir!!!

Ozan Bingöl @ozanbingoll • 20 Haz
Yeterliliğe hazırlanan arkadaşlar menkul ve gayrimenkullerin değerlemesi, amortisman gibi başlıklara göz atmanızda yarar bulunmaktadır.

Masalara falan kopya yazılmasın diye yapıyorlar sanırım. Ben sınavda kafamı bile çevirsem görevli hemen yanıma geliyor, stres oluyorum. Onlara da kılım zaten.

oooo siz nerede sınava giriyorsunuz? ... benim bölgemde öyle çok sıkı yönetim yok. 2 -3 görevli oluyor ama çok üstüne gelmiyorlar insanın .

oooo siz nerede sınava giriyorsunuz? ... benim bölgemde öyle çok sıkı yönetim yok. 2 -3 görevli oluyor ama çok üstüne gelmiyorlar insanın .

Marmara - Fen edebiyat. Geçen sınavda kabanım yanımdaydı. Yere düşer gibi oldu tek elimle çektim. 2 görevli gelip masamın altına baktılar mesela :)

Görüldüğü üzere giriş belgeleri hala açıklanmamış.. Dün gün içerisinde açıklanacak diye bildirim yapıyorlar bu nasıl iştir yahuu.. :)