personel maaş programı

Hisse Oranımda Ceza İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan guli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2004 yılında hissenin çoğuna sahip olan ortak vefat eder ve şirketin bu tarihten sonra faliyeti durur.şirket defterlerine bakan muhasebeci hiçbir vergi ve harçları vermez.şimdi gelen cezaları diğer ortağın hissesi oranında ödemesi gerekmez mi?bilenlerden acil cevap bekliyorum vergi dairesine itiraz edebilmek için!!!

Ynt: Hisse Oranımda Ceza İstiyorum

kanuna göre borçlardan sermaye payı kadar sorumlu olunduğundan bana göre hissesine düşen kısmını ödeyebilir.Vergi idaresiyle görüşerek bu şekilde yapılabilir.Daha önce başımıza gelmişti.Bu tarz örneklere genelde rastlıyoruz.Bir ortak parası yok diye borçları ödemiyor.Diğer ortak hissesi kadar ödeyip en azından sorumluluğu üzerinden atabiliyor.Yinede vergi idaresinden en azından xx ortağının payı oranında borcunu ödediğini ve kalan borçtan diğer ortağın sorumlu olduğuna dair bir yazı alınabilse çok daha iyi olur..Ama bu yazıyı almak çok zor.Sonuçta daireler kimi bulursa onu öpmeye çalışıyor..

Ynt: Hisse Oranımda Ceza İstiyorum

Vergi dairesi ödediği makbuzların arkasına bu tarih itibari ile xxx ortağının borcu kalmamıştır diye kaşe imza yapıyorlar.