İcra Dosyası Hakkında

Üyelik
18 May 2014
Mesajlar
10
Konum
ankara
Merhabalar bu konu hakkinda acil yardimlarinizi rica ediyorum.
2009yilinda sirketim adina baska bir firmadan benim bilgim iznim ve imzam olmadan urun alinmis ve sirketime faturama edilmistir.sirketi kapatma surecinde oldugum donemde bu borcla ilgili hakkimda icra takibi baslatilmis haberim olmadan borc kesinlesmistir.
Suan maasli calisanim ve maasimin bir bolumu bu borca kesilmektedir.
Bu durumda bu borca herhangi bir itiraz hakkim bulunabilirmi?
 
Öncelikle fatura gerçek bir ürün alımına mı dayanıyor, yoksa gerçek bir işlem olmadan hayali mi alınmış bunun açıklığa kavuşturulması gerekir. Gerçek bir alımla ilgili ise yapacağınız fazla bir şey yok... Gerçek bir alıma dayanmıyorsa itiraz edebilirsiniz. Kazanıp kazanmayacağınızı bilemiyorum. Ancak itiraz ettiğiniz takdirde işin vergi boyutu ortaya çıkar, faturanın muhasebe kayıtlarından ve özellikle kdv beyannamesinden çıkarılması anlamına gelir.. Bunun da sonuçlarını artı eksisini göz önüne almak gerekir.
 
Öncelikle Allah sizlerden razı olsun bizleri aydınlattığınız için ben şu an çok zor bir durumdayım ve çaresizim.bankaya olan kredi kartı ve ihtiyaç kredileri yüzünden devlet memuruyum maaşıma yada evime gelecek haciz idari soruşturma umrumda değil babam 2009 yılında bana bir ev verdi ev tümü ile benim üzerimde tapusu da bu eve haciz gelip satılabilirmi ben bu işten nasıl kurtulabilirim lütfen birisi akıl pversin banaaaaa
 
Arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun. Borcunuzun tutarını yazmamışsınız. Çok fazla borcunuz varsa maalesef eviniz satılabilir. Ancak bankalarla görüşüp evinizi ipotek ederek borcunuzu uzun vadeye yayabilirsiniz. Devlet memuru olduğunuz için bankalar bunu kabul edebilir.. Burada önemli olan maaşınızdan yapılacak kesintilerle borcunuzun bitip bitmeyeceğidir.
İkinci bir yolda hacizler başlamadan evinizi anlaşmalı bir şekilde satmanızdır veya bankalardan önce başka bir tanıdığınız alacaklının haciz koyması gibi hülle yapabilirsiniz.
 
İcra kanununda '' haline münasip ev'' tanımı vardır,
haline munasip ev ise, kişinin kazancı-sosyal statusu, aile fertlerinin sayısı, büyük eve ihtiyaç olup olmaması gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilir.
Ailenizin doğal hayatını sürdürebilmesi için ancak yeterli bir ev ise, gelebilecek haciz kararına ilgili makamlarda haline munasip evinizin haczedilemeyeceği yönünde itirazda bulunursanız, alacaklı sahip olduğunuz evin yukarıda belirttiğim kriterlere göre , haline munasip ev olmadığını ıspatlayabilirse satış gerçekleşebilir.
Bu durumda da , satış ve borçların ödenmesi sonrası size yaşamınızı çok fazla kötüleştirmeden barınabileceğiniz bir evin alımına yetebilecek miktarın kalması gerekir.
 
2 bankaya taannüt verdiğim halde 3 icra geldi. Ayriyeten devlet ikramiyesine el konmuş ne yapmam gerekiyor...
Kamu görevlisiyim..
 
Merhaba alışveriş yaptığın bi mağazadan taksitleri ödeyeceği için icraya vermişler icra dairesi Başkanlığından ilamsız ödeme emri diye kagit geldi fakat bunu suan için ödeme imkanım yok ne yapmam gerekiyo çalışmıyorum eşimlede ayrı yasiyorum bilgi verirseniz sevinirim
 
Alacaklı ile görüşüp durumunuzu açıklayın. Bir şekilde erteleme yapılmasını isteyin. anlayış göstereceklerdir.
 
merhabalar acil bilgindirirseniz sevinirim..
2b arazi sahibiyim. üzerinde fındık mahsülü var üzerindeki fındıkla beraber bir kişiye belli bir miktar karşılığında hasılat kirası sözleşmesi yapmak istiyorum.bunu noter yapmıyoruz dedi. bende iki şahit li muhtar senedi yapacağım fakat ileride ben icra takibine düşersem bu kiraciyı etkiler mi ? şiimdiden teşekkür ediyorum cevaplarsanız
 
Üst