fonradar

İhaleli İşlerde Sgk İndirimi Hizmet Alımı Hk.

Üyelik
11 Nis 2010
Mesajlar
4
Konum
ankara
Merhabalar;

1- Bir müşterim Tamamı Belediyeye ait bir şirketten ihale yöntemi ile otobüs hattı kiralıyor
2- Kendi otobüsleri ve personelleri ile otobüsleri hatta çalıştırıyor. Karşılığında da belediyeye fatura ederek parasını alıyor
3- SORUN ŞU; Bu müşterim SGK yüzde 5 lik indiriminden faydalanabilir mi? Yada İhaleli iş kapsamında diye faydalanamaz mı

Serdar YILMAZ
SM Mali Muşavir
 
İhaleli işlerde %5' ten yararlanılamaz diye bir kural mı var? Neden yararlanamasın?
 
Merhabalar

"Hatırlanacağı üzere, 6111 sayılı Kanun 38. maddesi ile 5510 sayılı Kanun’un 81. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yapılan yeni bir düzenlemeye göre, 01.03.2011 tarihinden itibaren, ihale konusu işlerin yapılacağı işyerlerinde, işverenlere beş puanlık prim indirimi uygulamasına son verilmiştir."

Sorunum bu. Hizmet ihaleside bu kapsama girer mi?
 
Dediğiniz gibi yeni 6111 sayılı kanuna göre ihale usulü ile alınan işlerde %5 lik teşvik indiriminden yararlanılamıyor.Zaten aylık bildirgeyi yollarken 5510 sayılı teşviği seçmeye kalktığınızda sizi uyaracaktır bu teşvikten yararlanamayacağınız konusunda ve teşvikli olarak göndermenize izin vermeyecektir.
 
Bilgi için teşekkürler.

Bende yeni öğrenmiş oldum sizin sorunuz ile birlikte, bir müşterim de vardı bu tür ihaleli inşaat işlerinde. Ancak düşününce, mantık dahilinde, sizin sorunuzdaki hizmette, sonuçta ihale yoluyla alınıyor, orada %5' ten yararlanılamaz diye düşünüyorum.

İyi günler.
 
Merhabalar;
ihaleli işlerde % 5 lik indirimden faydalandırmanız söz konusu değildir. İstisnası var sadece arkadaşlar o da şu şekilde
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile bu bankaların doğrudan veya dolaylı olarak birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip bulundukları şirketlerin yapım ihalelerini üstlenen işverenler tarafından çalıştırılan sigortalılardan dolayı beş puanlık prim desteğinden yararlanılması mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi tarafından ihale edilen yapım işleri ile ilgili olarak ilişiksizlik belgesinin verilmesinden önce yapılan araştırma işlemleri sırasında, beş puanlık prim desteğinden yararlanılmış olup olmadığı hususuna da bakılacak ve yapım işleri ile ilgili olarak beş puanlık prim desteğinden yersiz yararlanıldığının tespiti halinde Hazine tarafından yersiz karşılanmış olan primler ilgililerden Kurumca faizi ile birlikte geri alınacaktır.
Buna karşın, söz konusu bankalarca ihale edilen işlerin konusunun hizmet alımı olması halinde bu işlerin 4734 sayılı Kanun kapsamında bulunmaması nedeniyle, bu bankalardan konusu hizmet alımı niteliğinde olan işleri üstlenen işverenlerce bu işlerde çalıştırılan sigortalılardan dolayı beş puanlık prim desteğinden yararlanılması mümkün bulunmaktadır.
 

Benzer konular

Üst