İhraç Kayıtlı Faturanın Gelecek Aya Devri

Üyelik
26 Şub 2013
Mesajlar
30
Konum
istanbul
Merhaba,

Şubat ayı içerisinde ihraç kayıtlı satışımız oldu. Fakat malın hala çıkışı olmadığından gerekli evraklar gelmedi.

Bir kaç kişiye sorduğumda bu satışı şubat beyannamesinde gösterip, iadesini evraklar ulaştığında alacağımızı, bir diğeri de evrakların geldiği ayda beyannamede göstermemizi söylediler. Şuan tam olarak doğrusu nedir yardımlarınızı bekliyorum.
 
İhraç Kayıtlı satış beyanınızı düzenlemiş olduğunuz ay da (Şubat) beyan edin. Doğrusu budur.
 
Malları hangi dönemde teslim ettiyseniz o dönemin beyannamesinde beyan etmeniz gerekir. Bu husus 33 Nolu KDV Sirkülerinde belirtilmiştir.

"İhraç kaydıyla teslimlere ilişkin beyan, teslimin yapıldığı döneme ait 1 No.lu KDV Beyannamesinin 1 ve 10 numaralı Tablolarına (internet ortamında verilen beyannamenin "Tevkifat Uygulanmayan İşlemler" ile "İhraç Kaydıyla Teslimlere İlişkin Bildirim" Tablolarına) dahil edilmek suretiyle yapılmaktadır."
 
Koray Bey'e aynen katılıyorum. Şayet Direkt İhracat işlemi gerçekleştirmiş olsaydınız; Gümrük Çıkış Beyannamesinin kapanış tarihini dikkate alacaktınız. örneğin fatura tarihiniz 28 Şubat fakat GÇB kapanış tarihi 1 Mart. Bunu Mart Ayı beyannamesinde gösterecektiniz. İhraç Kayıtlı Satışlarda ise fatura tarihini dikkate alıyoruz.

Düzeltme notu: Aynen katılıyorum da çok saçma bi cümle olmuş. Kanun zaten bu. :)
 
Sn.Pessimist düzeltme notunuza bir fıkra ile cevap vereceğim.
Temel İngiltere'de okuyan yeğenine mektup yazmış. Mektubun sonunda "uşağım sana mektupla para gönderecektim ama zarfı kapattıktan sonra aklıma geldi." demiş
düzeltme notu yazacağınıza metni düzeltseydiniz ya!!
 
Sn.pessimist biraz ciddiyetten uzaklaşıp gülelim diye yazdım. Başka bir amacım yok. Lütfen alınmayınız...
 

Benzer konular

Üst