İhraç Kayıtlı Mal

Üyelik
19 Ara 2012
Mesajlar
3
Konum
sivas
İhracatçılar imalatçılardan aldıkları "ihraç kayıtlı malları" ihraç ettikten sonra ertesi ayın 15 ine kadar vergi dairelerine bildirmek zorunda (KDV 113 nolu tebliğ);
"Ayrıca imalatçılara ihraç kaydıyla teslim ettikleri malların ihraç edildiğine ilişkin yazı veren ihracatçıların, bir ay içerisinde bu yazıyı verdikleri imalatçılara ait bir listeyi (bu listede asgari yazı verilen imalatçıların adı-soyadı, unvanı, bağlı bulunduğu vergi dairesi ve vergi kimlik numarası ile adres bilgilerine yer verilecektir.), izleyen ayın 15 inci günü akşamına kadar kendilerinin bağlı bulunduğu vergi dairelerine vermeleri gerekmektedir."
-Bildiren varmı? vergi dairemiz bildirin diye sözlü uyardı. Nasıl bildirileceğini kendileri de bilmiyor.
-İhracatçının kendi vergi dairesine mi yoksa her bir imalatçı vergi dairesine mi bildirilecek. Zaten gümrük beyannamelerinde imalatçılar belli ve bu beyannameler ihracat yapıldığında imalatçılara veriliyor,yetmiyormu?
-Geriye doğru tüm ayları bildirdiğimizde ceza yermiyiz. Bildirmemeye ait cezadan bahsetmiyor? Yoksa bu aydan itibaren bildirelim. Geçen ayları vergi dairesinin yazılı talebini beklesek ne olur?
Cezalı duruma düşmeden napabiliriz. Konuyla ilgili acilen bilgi ve varsa örnek bildirime ihtiyacım var? Arkadaşlar ivedilikle yardım lütfen.
 
Sayın duranomer65,

Yaptığınız alıntıda zaten gerekli bilgi var.

Bu listede asgari yazı verilen imalatçıların adı-soyadı, unvanı, bağlı bulunduğu vergi dairesi ve vergi kimlik numarası ile adres bilgilerine yer verilecektir.

tebliğ 2009 tarihli. Uyarı aldınızsa 2013 ile ilgili olanları yazın bir liste verin. İkinci bir uyarıya gerek bırakmayın da inceleme açmasınlar. VUK ağır cezalar öngörüyor.

Saygılar,
Kevork
 
İhracatçılar gümrük beyannamesine imalatçı bilgilerini yazmadıkları zaman bahsettiğiniz belgeyi imalatçılara verirler. İmalatçı bilgileri yazıyorsa yazıyı da vermeye gerek yok. İhracatçılar imalatçıya verdiği yazının bir suretini dilekçe ekinde kendi bağlı bulundukları vergi dairesine vereceklerdir. Bu sayede gerektiğinde imalatçının verdiği yazının teyidi ihracatçının vergi dairesinden yapılabilecektir.
 

Benzer konular

Üst