fonradar

İki İş Yerinde Tam Zamanlı Çalışma

Üyelik
6 Tem 2017
Mesajlar
6
Konum
ankara
iki farklı ilde iki farklı iş yerinde tam zamanlı 30 gün üzerinden sigorta pirimi yatırılması mümkün müdür? bu durumda agi ödemesi nasıl olmalıdır? hangi iş yerinden yapılmalı? işverenlerden herhangi biri çalışanın başka yerde çalıştığını görebilir mi ? Herkese iyi çalışmalar
 
Son düzenleme:
Agi 2 kere ödenmez tek işyerinden yatar. Hangisi olacağı farketmez tercih size kalmış. Sorunuza gelirsek 2 farklı ilde 2 işte tam zamanlı olarak tabiki çalışabilir. Ancak bunun gerçeğe uygun olması lazım. Atıyorum istanbulda sigorta ödenip birde hatay dan sigorta ödenirse bu tabiki abes olur kabul görmez. İleride bir denetim olduğunda gerçektende 2 işyerinde de fillen 30 gün çalıştığınızı kanıtlamanızı isterler. Ona göre sözleşmeleriniz düzgün olsun çalışma saatlerinizi güzel ayarlayın. Maaşınızı bankaya yatırsınlar.
 
Aylık Prim Ve Hizmet bildirimi yapılırken herhangi farlı bir şey yapıyor muyuz iki farklı işte çalışıyor diye
 
Her girişi yapılan işv. nosundan o işv. kendisine özgü şartlara göre (teşvikler) ayrı ayrı bildirim yapılır.
 
çalışanın iki iş yerinde çalıştığından işverenlerin haberi yoksa? Ne gibi yaptırımlar uygulayabilir. yada sgk işverenlere şahıs hakkında bildirim yapar mı?
 
Sözleşmenin tazminatsız feshi noktası,önceki işverenlerin uygun görmesi durumu dışında,
İşçinin iki farklı il ve iki farklı iş/işyerinde tam zamanlı çalışması fiilen mümkün olmasa gerek!...istisnai olarak,işyerinin birinde kısmi çalışması yada işyerinin birinde işe fiilen gidilmeyecek şekilde "evden çalışma"gibi örneğin bilgisayar üzerinden proje işi gibi bir iş olursa BELKİ makul karşılanabilir.
 
Şeref bey pekte olmayacak şey değil aslında. Ben Lüleburgazdayım ve Kırklareli iline bağlı olarak çalışıyorum. Buradan Tekirdağ'a bağlı Çorluya gitmek 45 dk sürüyor. Yani 2 ildede çalışabilirim istesem.
 
Şeref bey pekte olmayacak şey değil aslında. Ben Lüleburgazdayım ve Kırklareli iline bağlı olarak çalışıyorum. Buradan Tekirdağ'a bağlı Çorluya gitmek 45 dk sürüyor. Yani 2 ildede çalışabilirim istesem.
A ilinden B iline gitmek için geçen süre 5 dk olsa bile;
A ilinde 1 gün 8 saat çalışırken, aynı gün B ilinde de 8 saat çalışmak mümkünmüdür?
Kurum bunu kabul eder mi?
 
07.00 - 15.00 arası çalışıp daha sonrada 16.00 - 24.00 arası diğer işyerinde çalışılabilir. İşe giriş çıkış saatleri imza altındaysa sözleşmeler buna göre uygunsa ve maaşlarda bankaya yatıyorsa sgk neden kabul etmesin bunu.
 
Makul mantıklı açıklama yapılabildikten sonra 2 işte de 12 işte de çalışılabilir.
 
İki ayrı ilde ,tam zamanlı çalışan/çalışacak olan için kısmi veya evden çalışma hariç,problemsiz çözüm ne,nasıl olabilir diye düşünürken,aynı ilde dahi olsa bağımsız 12 ayrı işyerinde çalışacak olan işçi için nasıl makul,mantıklı açıklama yapılabilir ki,bu mümkün olmasa gerek.
 
bir makine mühendisi doğalgaz tesisatı firmasınan 30 sgk başka bir şirketten makine müh olarak 30 gün başka bir şirkette danışman olarak 30 gün 3 yerden tam iş güvenligi uzmanı olarak da kısmi zamanlı sigortası yatırılabilir.
 
Sanki ilk mesajdaki son cumledeki soru gozden kaciyor. Isverenlerden herhangi biri bir baska yerde calisildigini gorebilir mi?
 
evet bunu bilen var mı? işveren çalışanın başka bir şirkette de sigortalı olduğunu görebilir mi?
 
Gorebilir.
Daha onemlisi, bir baska yerde daha calisildigi hakkinda bilgisi ve izni olmayan isveren, sozlesmeyi tazminatsiz feshedebilir.
 
sgk tanıdığı varsa (illegal yolla) öğrenebilir veya biri ihbar eder işv. araştırarak öğrenebilir.
 

Benzer konular

Üst