İlave İstihdam Teşviği Hakkında

Üyelik
29 Ağu 2015
Mesajlar
13
Konum
istanbul
Merhabalar; bizim iş yerinin ortalama çalışan sayısı teşvikden faydalanma için ortalama sigorta sayısı 22 ama bizim çalışan sayısı 21 bunun içinde teşvikler de dahil bi iş başı eğitim programından yararlanan var bir de ilave istihdam şimdi biz bir kişi daha alsak teşviklerden faydalanabilirmiyiz eğer öyle değilse o zaman şöyle bir yok denesem 22 üzerine çıkmam gerekiyor ise 3 kişi bir günlük sigorta girişini yaparım ama prim ödemem sigortalı çalışan sayım yükselir bende teşvikden faydalanabilirim :D bir çakal işlem ama
 
hani nokta virgül? ben birşey anlamadım.Tekrar bir toparlayıp düzgünce sormaya çalışırsanız yardımcı olabiliriz belki.Okurken dağıldım ben :)
 
Merhabalar;

iş yerinin çalışan sayısı 21, teşvikden faydalanma için ortalama sigorta sayısı 22, işyeri ilave istihdam teşviğinden faydalanabilmesi için, 1 kişi daha iş giriş yapsa, mevcut sayı 22 kişiye çıkartsa, ocak ayında teşvik den yararlana bilir mi ? yoksa 2 kişi almak gerekir.

Not: Tahsin bey, evet haklısınız kusura bakmayın...
 
Ortalama sigortalı sayınız 22 ise ve şuanda 21 sayısındaysanız 2 kişi daha işe alırsanız 1 kişiden yararlanırsınız. Yani 23.işçi teşvikten yararlanır.
Burada anladığım kadarı ile ortalamayı sağlamak için "0" primli bir kişi işe alsam olur mu diyorsunuz?
4447/19'da hatırlıyorum, "0" sayılan işçiyi de ortalamaya alıyor, diğerlerini hatırlayamıyorum. Ama madem "çakallık" yapayım diyorsunuz, o zaman riske girmeden o kişileri ayda 1 gün gösterirsen daha sağlam olur. Ama evet olur. Çünkü sistem ortalama sayısına bakıyor, ortalamada çalışanların gün sayısına bakmıyor.
 

Benzer konular

Üst