Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
imalat yapan çimento fabrikamızda imalatımızda ortalama % 2 fire oluyor.
fireyi nasıl giderleştirebilirim bunun için kapasıte raporu almam gerekırmı.
bu fıreyı nasıl muhasebeştırebılırım.
herkese iyi çalışmalar
imalat yapan çimento fabrikamızda imalatımızda ortalama % 2 fire oluyor.
fireyi nasıl giderleştirebilirim bunun için kapasıte raporu almam gerekırmı.
bu fıreyı nasıl muhasebeştırebılırım.
herkese iyi çalışmalar
Fire dediğiniz uçuntu buharlaşma vb. şekildeyse ve sektörün fire oranlarının içindeyse ayrıca bir şey yapmanıza gerek yok, üretilen malın maliyetine yansıtılır. fireler atık şeklindeyse ve ekonomik değeri varsa satış değerleri üzerinden üretim maliyetinden düşülerek hesaba alınır.
Baglı Bulundugunuz ticaret ve sanayi odasından maksimum fire oranlarını almanız gerekir cunku fire olarak götserdiginiz maliyet rakamı odanın bildirdigi rakamın üzerinde olursa olası mumkun olmayan fire bildirdiginizden hatalı bi maliyetleme yapmıs olursunuz. Belli bir muhasebe kaydı yapmanız gerekli degil. Örnegin dönem bası hammaddeniz 100.000 dönem ici alıslar 50.000 dönem sonu stok 25.000 dönem icinde kullandıgınız hammadde 125.000 1 birim hammaddeyle 1 torba çimento yaptıgınızı düsünelim normalde 125.000 torba cimento yapmanız gerekir. Ama elbetteki bunu yapamazsınız 120.000 yaptıgınız düşünelim 5.000 birim hammdde giderini maliyete koydugunuz halde mamül olmamış olacak bu zaten firedir burdan dodan maliyet 1 torba çimentonun maliyetine eklenecek kendiliginden hammadde harcamanızdan dolayı buda 1 torba çimentonun maliyetini arttırdıgı icin fire kaydına felan gerek yokdur ama odanın fire oranını geçmemek gerekir. Tabiki bu benim kanaatimdir.
terapist13 arkadaşıma katılıyorum. benzin istasyonunda incelendim, fire kavramını unutun mal alınır-satılır sonuç hesaplara doğal yansır, ayrıca fire kaydı yapılmaz
bende sizin gibi düşündün işin içine fire girdiği zaman ,butun hammaddelerın giriş firelerini ayrı oranlarda ayrı ayrı ayrıca paketleme kısmında ayrı naklıye kısmında ayrı hesaplamam gerekıyormus.