uyumsoft

İmza sirkülerinin yenilenmesi için karar örneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alper

Katkı Sunan Üye
Bir şirketin imza sirkülerinde müdürlerden birinin yetki süresi doldu. İmza sirkülerinin yenilenmesi gerekiyor ve bunun için de karar almamız gerekiyor. Alacağımız kararda mutlaka yazmamız ve yazmamamız gereken şeyler nelerdir tam bilemedim.
Daha önceki karar tarihleri ve numaraları da belirtilmek zorunda mı acaba? Ya da önceki imza sirkülerinin numarası ve tarihini belirtsek yeterli olur mu?

Ynt: İmza sirkülerinin yenilenmesi için karar örneği

A kişisinin müdürlük yetkisinin devamına yanısıra ... tc kimlik numaralı b ninde şirketi (ne sekılde temsıl edecekler se ) temsil etmesine karar verılmıştır. şeklinde yazabılırsınız.Öncekı ımza sırkusu ıle ılgılı tarıh ve sayıya ıhtıyac yoktur yenı alınacak kararda.

Yani yetki sınırlarından bahsetmemiz gerekmez değil mi? Önceki imza sirküsünün devamı çıkacak sonuçta ikiside münferiden yetkili.
"........tarih ve..........no'lu karar ile şirket müdürlüğü yetkisi verilmiş olan A'nın yetki süresinin dolması nedeniyle yeniden ... yıllığına münferiden şirket müdürü olarak atanmasına, şirket kaşesi altında yetkili kılınmasına,
........tarih ve ....no'lu karar ile şirket müdürlüğü sıfatıyla ... yıl müddetle yetki verilmiş olan B'nin münferiden şirket müdürlüğüne devam etmesine oybirliği ile karar alınmıştır"

şeklinde yazsam olur sanırım değil mi?

alper ' Alıntı:
Yani yetki sınırlarından bahsetmemiz gerekmez değil mi? Önceki imza sirküsünün devamı çıkacak sonuçta ikiside münferiden yetkili.
"........tarih ve..........no'lu karar ile şirket müdürlüğü yetkisi verilmiş olan A'nın yetki süresinin dolması nedeniyle yeniden ... yıllığına münferiden şirket müdürü olarak atanmasına, şirket kaşesi altında yetkili kılınmasına,
........tarih ve ....no'lu karar ile şirket müdürlüğü sıfatıyla ... yıl müddetle yetki verilmiş olan B'nin münferiden şirket müdürlüğüne devam etmesine oybirliği ile karar alınmıştır"

şeklinde yazsam olur sanırım değil mi?

Bu kadar ayrıntılı yazmanıza gerek yok. Sadece kaşe olayına dikkat edin oraya kaşe altına yazınca bazı kurumlar özellikle kaşe olmayınca kabul etmiyorlar evrağı. Ben yaşadım...:)

"kaşe altına" yazmak yerine "şirket ünvanı altında" yazılması daha uygun olur.

Ben "şirket kaşesi veya unvanı altında" diye yazarım