Merhaba,
Forumun başından beri; herkes, düşündüğünü özgürce söylemelidir fikrini taşıyorum. Üye sayısı çok fazla olunca, foruma ara sıra katılan ya da yeni katılan forumdaşlar -hepimizde varolan ama buradaki örnek durumdaki gibi açığa çıkan- önyargılar sayesinde konu durum uzadıkça uzuyor.... Herkes kendi düşüncesi dışında başka bir düşünceyi kabul etmiyor sanki.....
Böyle olunca da düzensiz bir hal alıyor ortam....
Bence sorun çıkaranlar diye tabir olunanlara cevap verilmezse sorun da çıkmaz ortaya.....Susmak en iyi cevap olacaktır....
Ancak soruyu sorana; fikirlerin önemi ve aciliyeti konusunda hak veriyorum.
Sitede online olup cevap vermeyenleri ise; yüzeysel bakıldığında kendi kişisel haklarını kullanıyorlar.....evet ,ancak kişisel görüşler inanın böyle durumlarda çok önemli olabiliyor.... (Uçan kuştan medet ummak gibi bir şey..)
Eğer sitede olmayan, konudan bihaber olan forumdaşları da bu işe karıştırmayalım lütfen....
Birisi, doksan dokuz adet iyilik yapmış, bir adet de kötülük yapmış adı kötüye çıkmış.....Böyle davranılırsa da, yardımcı olan tüm forumdaşlara büyük haksızlık yapılır bence...... Ve insanı soğutan, cevap vermekten uzaklaştıran bir durum yaratabilir.
Bu konu başlığı altında kullanılan, benim lügatımda olmayan, bu foruma da yakıştıramadığım, hoş olmayan, argo sözcükleri de çok çirkin ve seviyesizce buluyor, düzeltilmesini diliyorum.....
Yaklaşık bir haftadır iş yoğunluğum nedeniyle, -en son çarşamba günü- siteye kısa zaman aralıklarıyla girdim. Açıkçası son durum beni bir hayli şaşırttı....Konunun daha fazla uzamaması dileğiyle, düşüncesini yazan forumdaşların yapıcı yaklaşması gerektiğini düşünüyorum....
( Bu arada konu başlığının konusu ile ilgili; İnşaat Teknikerinin Serbest Meslek Erbabı olarak tanımlanması gerekir. Teknik Ressam bir mükellefim vardı gerçek usulde ve serbest meslek erbabı olarak mükellefiyet açtırmıştık. Bu konuda fikir beyan edenlerden birisi olarak "Serbest Meslek" yazıp forumda arama yaparak yasal dayanaklara ulaşabilirsiniz....
Foruma emeği geçen, bilgisini paylaşan tüm forumdaşlara bir teşekkür borçlu olduğumuzu da unutmayalım....
Değer katan, bilgisini paylaşan ve vakit ayıran tüm forumdaşlara en içten teşekkürlerimi sunarım.
İyi akşamlar,