Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kolay gelsin arkadaşlar bi müşteri 8. ayda iş makinası aldı bugun vergi açılışı yapalım diyoruz sıkıntı olur mu bi kaç kişi aldığın tarihe açarlar diyor hemde genç girişimci olucak bi sıkıntı olur mu
kolay gelsin arkadaşlar bi müşteri 8. ayda iş makinası aldı bugun vergi açılışı yapalım diyoruz sıkıntı olur mu
bi kaç kişi aldığın tarihe açarlar diyor hemde genç girişimci olucak bi sıkıntı olur mu
Tahsinim Merhaba,Yalnız burada şöyle bir durum var,yasal geçerliliğini bilmiyorum ama sadece kişisel tahminim.
Bir kişinin iş makinesi alması veya kamyon alması TİCARİ FAALİYET YAPABİLECEĞİ İRADESİNİ ORTAYA KOYMA anlamına gelmez mi?Faaliyette bulunmayacak kişi (şayet miras vs değilse) iş makinesi veya kamyonu alma ihtiyacına neden gerek duysun. O nedenle gelir idaresinin yaklaşımını doğru buluyorum.
Aksi halde şundan da bahsetmek lazım.Üzerinde ticari kamyon/kamyonet olan ve vergi kaydı olan bir mükellef, faaliyetini kapatmak istediğinde bu araçlar üzerinde iken daire kapanışı yapmıyor.neden yapmıyor o zaman?
Yanlış mı düşünüyorum?
Gelmez. Simdi VUK İLGİLİ MADDE: VUK 153, 154 , 156, 163, GVK: 46.Bir kişinin iş makinesi alması veya kamyon alması TİCARİ FAALİYET YAPABİLECEĞİ İRADESİNİ ORTAYA KOYMA anlamına gelmez mi?
213 S.lı Vergi Usul Kanunu MADDE 156
|
Yukarida yazdigim gibi ise baslarsa zaten bildirimini yapar, yapmazsa, is yapmaya devam ederse vergisel cezalarina katlanir. Dolayisiyla burada ''irade '' konusunda vergi dairesinin bir yaklasimi olamaz. Olsa da dogru olmaz. Kisi ben yatirim icin aldim derse ne olacak ?Faaliyette bulunmayacak kişi (şayet miras vs değilse) iş makinesi veya kamyonu alma ihtiyacına neden gerek duysun. O nedenle gelir idaresinin yaklaşımını doğru buluyorum.