İş Sağlığı Ve Güvenliği 1 Temmuz 2016 Zorunluluk Hakkında

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
1 Temmuz 2016 İtibariyle 50 den az çalışanı olan az tehlikeli işyerleri için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü başlayacaktır.
Konu ile ilgili olarak özellikle bu yükümlülüğü kendi yerine getirmek istenirse;
- 1 ile 9 arası az tehlikeli işyerlerinde işveren veya işveren vekili bakanlıkça belirlenmiş eğitimleri tamamlaması şartıyla kendisi yürütebilecek denmektedir peki bu eğitimleri nereden ve nasıl alabiliriz? Özel kurumlar mı vermektedir yoksa devlet kurumları mı?
- Bir limited şirkette İŞVEREN kimdir İŞVEREN VEKİLİ kimdir ve İŞVEREN VEKİLİ nasıl olunur bununla ilgili karar mı alınmalıdır? Örneğin işyerinde çalışan bir kişi işveren vekili olarak bu eğitimleri alabilmesi için nasıl işveren vekili yapabiliriz?
- 10 ve üzerinde işçisi bulunan az tehlikeli işyerleri için gerekli eğitimi alıp ükümlülükleri kendileri yapamaz mı? Bu uygulama sadece 9 ve daha az işçisi bulunan az tehlikeli işyerleri içinmidir?
Teşekkürler
 
30 haziranda sigortalı işçi çıkışı yapılan az tehlikeli işyerinde şuan sigortalı çalışan görünmemektedir. Bu kanun kapsamı dahilinde zorunluluk kapsamında mıdır?
 
Arkadaşlar selamlar.
Kanunla ilgili küçük bir erteleme! daha geldi.
Ayrıca bu yıl ceza da kesilmeyecek. Gerçi bu bakanın beyanatı. Sonuçta yazılı bir genelge bulunmuyor.
Yinede emniyet için biz gerekenleri yapalım.
 
Osgb'lerle görüştüğümüzde 01.07.2016 itibariyle hemen isg katip'e sözleşme giriş yapılmamış olmasının çok sorun olmayacağını ama çok da geç kalınmaması gerektiğini söylediler. Anladığım kadarıyla mantık şöyle; bir işyerine (kişi sayısına göre) örneğin 3 gün iş güvenliği-işyeri hekimi hizmeti verilecekse mantık olarak temmuz bitmeden en geç 3 gün önce sözleşme girişi yapılmış olmalı, yani çok sayıda çalışanı olanlar geç kalmamalı ama tek ya da az çalışanı olanlar temmuz sonuna doğru bekleyebilirler, zaten erteleme çıkacak gibi.
 
Erteleme çıktı diye duydum ama herhangi bir tebliğ bulamadım bulan olursa buraya eklerse çok sevinirim. Çok teşekkürler.
 
Erteleme çıkacak diye duyduk biz de, ancak resmi bir tebliğ henüz yok. bu nedenle normal seyrinde devam edebilirsiniz.
 
erteleme çıkacağına dair çok fazla duyum alıyoruz, ama henüz ortada bir genelge bişey yok
 
01/07/2017 tarihine uzaması plan bütçe kom. kabul edilmiş. Kaynak: TESK-Palandöken
 
Merhaba ,

Bugün Alomaliye ana sayfada yer alan BAZI KANUN VE KHK'LARDA DEĞİŞİKLİK YAPILAN KANUN TASARISI'ndan alıntı;

Tasarıyla, kamu kurumları ile 50 den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinin iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirme yükümlülüğünün süresi 1 Temmuz 2016 dan 1 Temmuz 2017 ye uzatılıyor
 
Arkadaşlar bu tasarı konusunda herhangi bir yayınlanmış bişey var mı?
Ertelendi mi diye soranlara dayanak ne göstereceğiz?
 
6745 Sayılı Kanun Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
 
Merhaba ;

6745 sayılı Kanunun 71.maddesi ama TBMM sayfasında ;

Kabul Tarihi : 20.08.2016 , Cumhurbaşkanlığına Gidiş tarihi : 25.08.2016 olarak görünmektedir.
 
6742-43-44 bugün c.başkanınca onanıp yayımlanmak üzere gönderildiğine göre yakında onanır.
 
Üst