İşe Giriş Bildirgesi Verilip E-bildirgede Gösterilmeyen Personel

Üyelik
15 Ağu 2013
Mesajlar
2
Konum
istanbul
arkadaşlar bir sorum olacak personele 28.06 tarihinde işe giriş yapılmış ve sisteme tarih yanlışlıkla 01.07 olarak işlenmiş doğal olarak 6 ay için ne puantaj yapılmış ne de e bildirge verilmiş, sorum su ne yapabilirim ceza yememek için , yersek ne kadar ceza yeriz ?
 
Selamlar
Ben soruyu anlayamadım kusura bakmayın.Sistem dediğiniz hangi sistemdir.Personel programınız mı,işe giriş bildirgesi sistemi mi?
 
O kişi ile ilgili Haziran ayına ek bildirge düzenleyerek elden kuruma vermeniz gerekiyor.Cezadan kaçma şansınız yok.Asgari ücretin 8 de 1 i oranında idari para cezası ödeyeceksiniz.Bu cezayıda 15 gün içinde öderseniz %25'lik bir indirim oluyor.Yani yaklaşık 90,00 - 100,00 TL civarı bir ceza ödersiniz.

Yanlız bu işlemleri hızlı bir şekilde yapmaya bakın.Çünkü bu ek bildirgeyi verdiğinizde Haziran/2013 dönemine prim borcu ve idari para cezası çıkacak doğal olarak.Bu kişinin Haziran/2013 primini ve idari para cezasını hemen yatırın.Yoksa Haziran/2013 dönemine ait prim ve ipc borcunuz olduğundan dolayı Temmuz/2013 döneminde teşvikten yararlanamazsınız.Ağustos'un 23'üne kadar vaktiniz var.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst