İşe Giriş ve E-Bildirge

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rkrlmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Ebildirge de normal çalışan bir kişi bir ay yanlışlıkla emekli statüsünde gösterildi. Cezası var mı? Ne yapmam gerekir? Bir sonraki ay düzeltme yapacağım. Yine normal çalışan olarak göstereceğim ama bir sıkıntı yaşar mıyız? acil cevap bekliyorum.

Eğer bahsettiğiniz dönem Ağustos veya daha önceki aylar ise iptal ve ek bildirge vermeniz gerekiyor.Çünkü emekli olanların primleri daha farklı.O kişi için gönderdiğiniz sgdp ye tabi bildirgeyi iptal ederek tüm sigorta kollarına tabi olarak ek bildirge vermelisiniz.Ek bildirgeden dolayı idari para cezası çıkacak.Ayrıca çıkan primi de ödemeniz gerekiyor.Bildirgeleri elden düzenleyerek ve üst yazı ekleyerek kuruma vermeniz gerekiyor.

Bende geçen ay bir emekli kişinin primini sgdp yerine normal e bildirgede göstermiştim sgk ile görüştüm iptal bildirge ve ek bildirge yaptım sigorta kolu tercih bildirim formu gönderdim sgk prim kolu değişikliğinde ceza olmadığını ve ilgili kanun maddesini belirtti

geriye dönük 30 deniyor ama nedense devlet hastanelerinde 30 gün bile çalşsa görünemiyo...hep sistem mi hatalı...

Merhaba,

Yardım isteyeceğim konu işe giriş ve e-bildrge olduğu için ayrı başlık açmadım.

Problemim şöyle: bir personelimizin işe girişi 01.07.2015 ancak bordro programında 02.07.2015 olarak girilmiş. O ay çok fazla giriş olduğu için ve gün sayısında farklılık olmadığı için dikkatimizden kaçmış :( :( Şimdi e-bildirge sitesine girdiğimde uyarı mesajı çıktı " ... tc nolu kişinin işe giriş kaydı ve e-bildirgede giriş bilgisinin aynı olmadığı ve sgkya müracaat etmemiz gereken bir yazıydı. Nasıl bir yol izlemek gerekiyor ? Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu ? Cezai herhangi bir yaptırımı olmadan düzeltme imkanı var mıdır :(

Yardımlarınızı bekliyorum.

2015 7. ay için sadece o kişiye iptal ve ek bildirge vereceksiniz. İptal bildirge de giriş tarihini 02/07 yazacaksınız. Ek bildirge de giriş tarihini 01/07 yazacaksınız. Gün ve kazanç tutarları değişmeyecek çünkü yine 30 gün oluyor. SGK'ya bir dilekçe ekinde bildirgeleri verin. Kazanç ve günde değişiklik olmayacağı için ceza çıkacağını sanmıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler,
Dediğiniz gibi bir dilekçe ve ekleriyle ( işe giriş bildirgesi, aylık hizmet listesi ) müracaat ettik. Gün kaybı vs yaşanmadığı için sistem üzerinden o anda düzelttiler.