fonradar

İşten Çıkarılma

Üyelik
10 Eyl 2014
Mesajlar
8
Konum
istanbul
çalışmaya devam ederken bilginiz dışında 4a ilişkiniz kesilmiş olabilir. anlık olarak sigortanızın aktif olup olmadığını nasıl kontrol edebilirsiniz?
 
Anlık olarak kontrol etmek gibi bir şans yok ne yazıkki.

Diyelim Eylül ayında işten çıkışınız verildi.Bunu ancak Ekim ayında Eylül ayı bildirgesi gönderildiğinde görebilirsiniz sistemde.Bunun içinde Ekim'in 23'üne kadar vakit var.Yani Eylül ayında haberiniz olmadan çıkışınız yapıldıysa bunu en geç Ekim'in 23'üne kadar görebilme şansınız yok.
 
Anlık olarak kontrol etmek gibi bir şans yok ne yazıkki.

Diyelim Eylül ayında işten çıkışınız verildi.Bunu ancak Ekim ayında Eylül ayı bildirgesi gönderildiğinde görebilirsiniz sistemde.Bunun içinde Ekim'in 23'üne kadar vakit var.Yani Eylül ayında haberiniz olmadan çıkışınız yapıldıysa bunu en geç Ekim'in 23'üne kadar görebilme şansınız yok.



Sigortalı tescil kaydında kişinin aktif görünmesi yada müstehaklık sorgulama ekranın da müstehaktır ibaresi o an hala sigortalıdır anlamına gelmiyor mu?
 
SGK gönderenli sms aynen şöyle: sn. A..., 4-A KAPSAMINA AIT Isin Sonlanması NEDENİYLE ISTEN AYRILIS BIDIRIMINIZ,31.08.2014 TARIHINDE YAPILMISTIR.SAGLIKLI VE GUVENLI GUNLER DILERİZ.
10.9.2014tarihinde geldi bu sms ve ben foruma işten çıkarılma konusunu açtım. cevaplar için teşekkürler
 
koby.. tel güncellemeyi cevabınızdan öğrendim.teşekkürler. fakat burada konu bizim işe aynen devam ediyor olmamız ve haberimiz olmadan çıkışımızın verilip verilmediğini nereden kontrol edebileceğimiz meselesi. şu anda bi ryerden gidip veya bir siteye girip an itibariyle ssk aktif olup olmadığımızı görebilmek. cevaplarınız için tşkrlr.
 
Anlık olarak durumunuzu kontrol edip o an görebileceğiniz bir internet sitesi yok,
yada '' kardeş tc kimlik numaram şudur, bugün işten çıkarılmış durumdamıyım '' diyebileceğiniz bir tele servis yok,
her gün sgk kurumuna gidip sorsanız da bu bilgiyi doğru şekilde alabilme şansınız yok.
Kurum size o bilgiyi ancak durum kendisine bildirildikten sonra verebilir.
İşveren sizi işten çıkardıktan sonra kuruma bildirinceye kadar kurum da sizinle aynı durumdadır, hiç bir şey bilemez yani.

Kaldı ki kurumdan size gelen mesajda sebep olarak işin sona ermesi denmiş, işin sona ereceğinden zaten haberiniz vardı muhtemelen,
sözleşmeniz belirli süreli sözleşmemiydi acaba??
 
keremcem.. cevabınız aydınlatıcı çok tşekkürler. fakat ben anlatamıyorum derdimi. siz işe gidip gelmeye devam ediyorsunuz. iş yerinde bi anormallik yok. ya da siz öyle zannediyorsunuz. çoğu zaman olduğu gibi. bu durumu hastanede falan size bi engel çıkarılmazsa 3 ay 5 ay sonra belki daha da sonra haberiniz olacak. veya diyelimki 6 ay sonra gerçekten işten ayrıldıktan sonra öğreneceksiniz. konu budur. bu durumlar genelde yaşanıyor. ben işime devam ediyorum. bu gün ayın 11 i. yukarıdaki mesajı ne yapayım nasıl davranayım. halimizden memnunuz işyerinde.
 
bir de şu sözleşme meselesi var keremcem. biz işe başlıyoruz. bir zaman sonra sigortanız yapıldı diyorlar. doğrudur yapılmış. bunu öğreniyorsunuz. fakat bu iş sözleşmesi iş akdi falan nedir ki biz hiç görmeyiz. her çalışanın mutlaka bi sözleşmesi olacak mıdır.
yukarıdaki konuyu tekrar ediyorum: şu an işimize aynen devam ediyoruz. yani işin durduğu falan yok.sözleşme diye bi şey de ne gördük ne imzaladık.
 
umutlarmavidir..mesele asgari ücretli çalışanların kanunları uygulamayı ve uygulatmayı becerebilmesi kanun yoluna başvurma bilincinin olması. çoğu zaman bilerek veya blmeyerek haklarımızı aramada yetersiz kalırız ve onlar da bunu bilirler.neyse.
yukarıda sözleşme görmediğimizi yazmıştım. bekleyip görelim o zaman. bu sgk mesajı yanlışlıkla mı geldi acaba. daha da zor durumda kalırsak yine sorularımız yönelecektir sizlere.şimdiden tşkrlr.
 
işten çıkarılma

umutlar mavidir bu türden bir sorunumuz olduğunda yardımcı olur musunuz. çok net konuşmuşsunuz.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst