İşten Çıkış Bildirgesi

Üyelik
18 Nis 2013
Mesajlar
94
Konum
İzmir
Arkadaşlar,

bir mükellefimizin personelinin çıkışını 07/09/2016 tarihinde olması gerekirken; Bilgisayar kayıtlarına personelin sayfasında 7/9/2016 istifa şeklinde kayıt etmişiz. Ama işyeri çıkış bildirgesi sistemde gözükmüyor. Sanırım unutuldu. Çıktı da almamışız.

9.ay bildirgeyi daha yapmadık.

Ne önerirsiniz. ne yapmak lazım. geriye dönük işten çıkış bildirgesini dilekçe ile kuruma sunsak sehven unutuldu şeklinde diye acaba kabul olur mu.
 
Selamlar
Unutuldu mazereti maalesef kabul görmez.
ya çıkışı normal yapıp asgari ücretin 1/10 tutarındaki cezaya razı geleceksiniz.
veya...
veya yı,özelinize yazıyorum......
 
Tahsin bey özelden iyi bir yol sunacaktır eminim.

Ancak bana kalırsa hiç riske girmeyin. 07.09.2016 tarihine çıkış yapın. Ceza çok yüksek değil. 164,70 TL ceza çıkıyor. 15 gün içinde öderseniz 123 lira ödersiniz.
 
Yalnız tabi şöyle bir durum var.
%5 veya diğer indirimler alınıyorsa şu aşamada biraz hızlı davranmak gerekecektir.İndirim alınmıyorsa zaten sıkıntı yok.
Şöyle ki; hafta içi cezalı olarak çıkış verildi ve bildirgenin onaylanmasına ise 4-5 gün kaldı diyelim.Şimdi ceza,sisteme henüz düşmeyeceği için aylık bildirgeyi indirimli olarak sistem onaylayabilir.Ancak daha sonra ceza sisteme düştüğünde ilgili ayın bildirgesinde yersiz indirim alındı gerekçesiyle düzeltme istenebilir.
Çok detaya girmeyeyim ama bu açıdan da durumu değerlendirin derim.
 

Benzer konular

Üst