İstirahat Raporlarının SGK'ya Bildirimi Sona Erdi

yildizomer

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Eyl 2015
Mesajlar
222
Konum
istanbul
MADDE 1 – 12/5/2010 tarihli ve 27579 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstirahatli Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin İşverenlerce Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür
 
İsabetli olmuş.Ama bunlar para kaynağını kesmezdi,hayret.İyi ceza geliyordu burdan :) bazı tebliğlerde yürürlükten kaldırıldı. Her an başka aleyhte sürprizlerle karşılaşabiliriz.Nihayetinde genelde birşey iptal edilince yerine onu aratan başka şeyler geliyor da :)
 
Zaten bu konuda işverenler dertliydi. Zira hastane istirahat raporunu işveren sistemine ya geç bildiriyor yada hiç bildirilmiyordu.. Pandemi olunca bu olay çığrığından çıktı. Artık yetişmez oldulardı.
 
Fakat bu konuda halâ tereddütler var.Bildirimlerin yapılmasının devam edilmesini bazı üstadlar tavsiye ediyor.yani takipte olmak lâzım.Sgk her an yeni bir duyuru yayınlayabilir.
 
İstirahat raporlarını yine eskisi gibi elimizde bulundurup MUHSGK yaparken bunlara dikkat ederek yapmak gerekiyor.İleride SGK bu istirahat raporlarını yine talep edebilir.
Büyük ihtimalle SGK , raporları MUHSGK bildirimleri ile karşılaştırıp oradaki eksik bildirimlere göre ceza kesecektir.
 
Tebliğ yürürlükten kaldırıldı, SSİY Madde 39/6 ve 7'ye göre bildirim yükümlülüğü (yönetmelik) bu uygulama devam ediyor.
 
Kaldırılmış olsa idi ki kaldırılmadı. Aklıma ilk soru olarak kesilen cezalar iade olurmuydu acaba.?;)
 
Aman formdaslarim dikkat

Çalışılmadığına Dair Bildirim Uygulamasına Devam Edilmektedir​

SGK bu konuda hatali uygulama olmasin diye Tebliğlerin Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Duyuru yapmistir. Buna gore;

Kurumumuz uygulamalarında ikincil mevzuatın sadeleştirilmesi kapsamında 18.08.2021 tarihli ve 31572 sayılı Resmî Gazete’de “Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmıştır.

Buna göre 30.09.2021 tarihli ve 31614 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğler ile “İstirahatli Olan Sigortalıların İşyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirimin İşverenlerce Sosyal Güvenlik Kurumuna Gönderilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ve “Kısa Vadeli Sigorta Kolları Uygulama Tebliği” yürürlükten kaldırılmıştır.

Evet kaldirildi ancak, Söz konusu Tebliğlerde yer alan hükümler; Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği, 2016/21 ve 2017/26 sayılı Genelgelere taşındığından mevzuat ve uygulama açısından bir değişiklik bulunmamakta olup, çalışılmadığına dair bildirim uygulamasına da devam edilmektedir.
 
Konuyu silelim isterseniz.Herkes bildirim kaldırıldı sandı en başta ama durum farklı çıktı.Kafa karışıklığı olmasın meslektaşlarda
 

Benzer konular

Üst