Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba arkadaşlar, işyeri açılışlarında belediyeye ruhsat başvurusu için belli bir süre var mıdır?
ruhsat, işyeri açılmadan önce alınmalı.
Bu noktada şöyle bir sorunla karşılaştım. Bir mükellefim hisseli olarak sahip olduğu bir bina için çürük raporu alıp binanın yıkılmasını istiyor. Diğer hisse sahibi kişi ile yapmış olduğu görüşmelerde ne karşı taraf tüm hisseyi alıyor ne de kendi hissesini mükellefimize satıyor. Belediyeden kentsel dönüşüm ile ilgili olarak gerekli evraklardan olan emlak beyanını almak istediğimizde bize borç durumunu kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.
Mükellefimizin şuan kiracısı olan şahsın daha önce babasının adına alınmış ruhsatı varmış ve belediyede bu kişinin ismi kayıtlarda gözükmüyor. Şimdi biz çevre temizlik vergisi konusunda nasıl yol izlemeliyiz? Şu an tahakkuk etmiş herhangi bir borç gözükmüyor lakin belediye sanırım eğer kişinin durumunu netleştiremezse bu bedeli isteyecek. Yeni af yasasının kapsamına bu şekilde hesaplanacak ÇTV dahil olur mu?
Sayın bil_gin,
Kusura bakmayı yazdıklarını defalarca okudum ama sorunuzu tam anlayamadım.Sanırım anlatmak istedikleriniz yazarken karışmış olabilir.
İlk başta mükellefinizin hissesi olduğunu bina için çürük raporu almak istediğinizi,daha sonrasında ise hisse mükellefinizin kiracısı olan şahsın diye ...... devam ediyor.Sanırım yazmak istedikleriniz karışmış sorunuzun içinde başka bir soruya geçilmiş yada ben öyle anladım.
Kısa olarak özetlerseniz yardımcı olabiliriz.