İşyeri Bildirgesinin e-Sigorta Kanalıyla Gönderilmesine İlişkin SGK Duyurusu

Uygulama güzel olmuşta birde şu ekleri istemeselerdi iyiydi :)

Ne farkı kaldı ki.Sadece bildirgeyi sistemde hazırlıyorsun , ekleri yine elden götürmen gerekiyor SGK'ya.Hiçbir şekilde kolaylık sağlamış olmuyor bize.

Daha çok SGK'daki memura kolaylık sağlanmış.Getirdiğimiz bilgileri elden giriyorlardı bildirgeye bakarak şimdi sistemden biz giricez onlarıda memur sadece onay verecek.

Her zaman olduğu gibi insanlara değil kendi memurlarına kolaylık yapmışlar :)
 
Bugün SGK'da memuru aradım sorum.Adam pişkin pişkin "artık benim yaptığım işi siz yapacaksınız ben bi onay vericem" dedi :D
 
Güanydın arkadaşlar ;
bildirgeyi düzenleyecek kişinin nüfus bilgileri isteniyor diyor ya oraya kendi bilgilerimizi mi yoksa işverenin bilgilerinimi yazacağız ?
Teşekkürler.
 
Hatalı yapılan müracaatta (ssk başlangıcının yanlış yazılması gibi) sistem uyarı verecek mi acaba..Yoksa hemen kaydedip,cezayı kesecek mi?
Bu durumda bildirgeyi düzenleyen biz olacaksak,ceza ile biz karşılaşacağız görünüyor..Dikkatli olmak lazım....
 
Güanydın arkadaşlar ;
bildirgeyi düzenleyecek kişinin nüfus bilgileri isteniyor diyor ya oraya kendi bilgilerimizi mi yoksa işverenin bilgilerinimi yazacağız ?
Teşekkürler.

İlk giriş yaparken düzenleyecek kişinin bilgileri yazılır diyor.Yani bu mali müşavirde olabilir işverende olabilir kim düzenleyecekse o olacak yani.Ancak işveren bilgilerini yazmakta fayda var kanımca.
 
Bugün bu işlemi yaptım.Siz yine eskisi gibi tüm evrakları hazırlıyorsunuz.İşyeri bildirgesi , şifre talep formu , kimlik fotokopisi vs. tüm evraklar yine hazırlanıyor eskisi gibi.Sonra SGK sitesinden bildirge dolduruyorsunuz.Oradan da alacağınız işyeri bildirgesi ile SGK'ya gidiyorsunuz.Memur sizin girdiğiniz bilgileri kontrol edip onay veriyor sadece.

Yani artık memurun işini biz yapıyoruz.Bu işin bize tek artısı önceden yarım saat - 1 saat civarı şifreyi alırken artık işlemleri önceden biz yaptığımız için 10 dakikada alıyoruz.
 
Üst