fonradar

İşyeri Kapatılması

Üyelik
16 Tem 2005
Mesajlar
78
Konum
ANKARA
inşaat işi vardı bitti. sigortadan dosyası kapandı tapusu ve iskanı alındı. ayrıca bölge çalışmadan da dosyası kapatılacak mı kaç gün içinde bildirilmeli bildirilmezse cezası ne kadar dır? teşekkürler
 
Ynt: işyeri kapatılması

Bölge çalışmaya 15 gün içerisinde kapanışı bildirmeniz gerekiyor..
 
Ynt: işyeri kapatılması

Merhaba ;

Sayın GülsümD'nin neden 15 gün dediğini bilemiyorum ama bana göre İşyerinin kapanışı ile ilgili;

Madde 0003: İşyerini bildirme

Bu Kanunun kapsamına giren nitelikte bir işyerini kuran, her ne suretle olursa olsun devralan, çalışma konusunu kısmen veya tamamen değiştiren veya herhangi bir sebeple faaliyetine son veren ve işyerini kapatan işveren, işyerinin unvan ve adresini, çalıştırılan işçi sayısını, çalışma konusunu, işin başlama veya bitme gününü, kendi adını ve soyadını yahut unvanını, adresini, varsa işveren vekili veya vekillerinin adı, soyadı ve adreslerini bir ay içinde bölge müdürlüğüne bildirmek zorundadır.

Ceza olayı ise ;

Madde 0098: İşyerini bildirme yükümlülüğüne aykırılık


(Fıkra 26.05.2008 tarih ve 26887 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanun ile Değişmiştir.) Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkralarındaki işyeri bildirme yükümlülüğüne aykırı davranan işveren veya işveren vekiline, çalıştırılan her işçi için yüz Yeni Türk Lirası, 85 inci madde kapsamındaki işyerlerinde ise çalıştırılan her işçi için bin Yeni Türk Lirası, 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki işyerini muvazaalı olarak bildiren asıl işveren ile alt işveren veya vekillerine ayrı ayrı on bin Yeni Türk Lirası idari para cezası verilir.

Bu para cezasının kesinleşmesinden sonra bildirim yükümlülüğüne aykırılığın sürmesi halinde takip eden her ay için aynı miktar ceza uygulanır.
 
Ynt: işyeri kapatılması

sn GülsümD


Niçin böyle diyorsunuz. Bu forumun amacı zaten tartışarak doğruyu bulmak. Üzmeyin kendinizi.
 
Ynt: işyeri kapatılması

Hatalı bilgi verdiğimimizi düşündüğümüzde veya öğrendiğimizde önceki yazımızı sol üstte yer alan "
modify.gif
Değiştir" seçeneği ile çağırıp hatalı kısımların üzerini taradıktan sonra "
strike.gif
" ile üzerini çizsek. ;)
 
Üst