İşyerinden istifa

suleyman057

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 May 2006
Mesajlar
189
Konum
Ankara
İşyerinden istifa eden bir kişi ihbar süresini beklemeksizin işten ayrılabilir mi? Ayrıldığı takdirde ne gibi bir yol izlemeli, işveren zorla ihbar gününü bekletmek ister ise ne yapması gerekir? İhbar süresini beklemediği takdirde ne gibi cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: İşyerinden istifa

Çalışan istifada etse yasal olarak ya ihbar süresine uymalı veya işv. ihbar süresine karşılık gelen parayı ödemeli. Ancak bir çok işyeri istifa eden çalışanından böyle bir talepte bulunmamakta.
 
Ynt: İşyerinden istifa

İhbar süresini doldurmadan ayrılırsanız işverenin de size dava açma hakkı doğar ve sizden tazminat alır. Bana göre bu durumu yazılı bir dilekçe ile işvereninize bildirn ve karşılıklı iyi niyet çerçevesinde bunu imza altına alarak iş akdinize son verin..
 
Ynt: İşyerinden istifa

eğer illa ihbar süresini beklemek istemezseniz ihbar süresinin ücretini ödeyerek gidebilirsiniz.
 
Ynt: İşyerinden istifa

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim, ihbar süresinin ücretini ödemeyi zaten kabul ediyoruz fakat işveren bunu kabul etmiyor ve çıkmamız halinde mahkemeye müracat edeceğini söylüyor kafamız karıştı yani zorla birisi nasıl çalıştırılabilir ki? Ne gibi bir yol izlemeliyiz yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.
 
Ynt: İşyerinden istifa

Süreli sözleşme mi var işverenle çalışan arasında?
 
Ynt: İşyerinden istifa

İhbar süresini ödemeyi kabul ediyorsanız zorla nasıl çalıştırabilir ki..?
 
Üst