fonradar

İşyerinin İlçe'den İl'e Taşınmasında Yapılacak İşlemler ?

Rietveld

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2010
Mesajlar
3,399
Konum
Lüleburgaz
Merhaba arkadaşlar.Bildiğiniz gibi aynı şehir içinde işyerinin adres değiştirmesi durumunda hemen bir adres değişikliği dilekçesi vererek değişiklik yapabiliyoruz.

Ancak bu kez farklı bir durum var.İlçe'de bulunan bir işyeri bu ilçenin bağlı bulunduğu il'e taşınıyor.Bununla ilgili ne gibi bir işlem yapmamız gerekiyor.SGK'ya nasıl bildirimde bulunacağız.Hem eski SGK müdürlüğüne hemde yeni taşındığı il'deki SGK müdürlüğüne yani 2 SGK'ya birden bildirim yapmamı gerekiyor mu ?

Yeni bir işyeri bildirgesi vermemiz gerekecek mi taşındığımız il'de bulunan SGK'ya ?
 
Selamlar
Öncelikle küçük bir düzeltme yapalım.
Aynı şehir içinde adres değiştirme durumlarında bile, şayet farklı bir sgk kurumu bölgesine taşınma hali olursa sanki ilk defa açılış yapıyormuş gibi kanuni süreyi de göz önüne alarak tüm bildirimler yeniden yapılır.Sizin bahsettiğiniz dilekçe ile değişikliği bildirme hali,sgk müdürlüğünün (aynı ilçe mıntıkasında) değişmediği durumlarda olur.
Hal böyle ise ,sorunuzdaki değişiklik, sgk müdürlüğünün de değişmesi anlamına gelir.Haliyle aynı bildirimler (işyeri bildirgesi,diğer belgeler vs) yeni kuruma yapılır.Eski kuruma da yine 10 gün içinde (bu tarihte yanılıyor olabilirim) değişiklik dilekçesi verilir.
Saygılar
 
O zaman yeni geçtiğimiz SGK müdürlüğüne sanki yeni bir dosya açıyormuş gibi tüm belgeleri vererek açılış yapacağız.Eski SGK müdürlüğünede değişikliği bildirerek ordaki dosyamızı kapatmalarını mı bildireceğiz ?
 
Evet aynen öyle..Eski müdürlük dosyayı kapatmaz,yeni müdürlüğe gönderebilir. O iş kurumlara ait.Bizim görevimiz sadece gerekli bildirimleri yapmaktır.
Saygılar
 
Şuan bağlı bulunduğumuz SGK müdürlüğüne durumu bildirdim.Sadece bir dilekçe ile bize başvurmanız yeterli , biz dosyayı yeni SGK müdürlüğüne nakil edeceğiz dediler.Diğer SGK müdürlüğüne bir bildirim yapmanıza gerek yok dediler.

Bilgi olması açısından yazmak istedim.İyi günler.
 
Üst