fonradar

Kapanış tastiklerini yaptırdınız mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Geçen yıllarda kapanış tastiklerine noterlere defterleri getirmeden, numarayı alıyor, defterleride ne zaman yazarsak yazalım, son sayfaya aldığımız numaraya göre hazırlanmış sayfaları yapıştırıyorduk.
Şimdi usul değişti diyorlar ve numara vermiyorlar.
Siz kapanış tastiklerini nasıl yaptınız?
Yazdırabildiniz mi defterlerinizi?

Cevaplar için teşekkürler.
Kolay gelsin.

Ynt: Kapanış tastiklerini yaptırdınız mı?

şimdi noterden geldim. sabah 850 syf yevmiyeyi yazdırdım. tasdikini de yaptırdım kapattım 2011 i, darısı başınıza

Kimseye söylemeyin..Biz aynı şekilde devam ediyoruz :)

twolf ' Alıntı:
Kimseye söylemeyin..Biz aynı şekilde devam ediyoruz :)

Bazı noterler yapıyormuş diye kendi çalıştığımız notere sitem ettim, durumu da anlattım.
Bana söylediğine göre Yeni sistemde maliyeye bildirim yapıyoruz diyor.Yani diyelimki 850 sayfa yazılı geliyor, 851' e kapanış tastikini yapıyoruz.Maliyeye de bu defterin kapanış kaydını 851.nci sayfaya yaptık diye 31.01.2012 tarihine kadar bildirim yapıyorlarmış.
Bizim noterde bunu eski usul yapan noterler o yevmiye numarasını sallıyordur dedi :)
İlerde bunun sıkıntısını nasıl yaşarız bilmiyorum ama_?

Olurmu öyle şey..Numara sallamak ne demek..İleride defteri döküp tasdik için gittiğimizde noter makbuzunuda götürüyoruz.Hatta ben tasdikler için excel tablosu yaparım (10 yıldır) bu tabloya firma, noter,defter,tarih ve yevmiye numaralarını yazarım.Tasdik için gittiğimd egerekirse bu tablomuda götürürüm.fakat neticede bu iş yanlıştır.Noter riske girmektedir.Görmediği deftere kapanış tasdiki yapmaktadır.Çoğu noterin bu işi yapmak istmemesi bu yüzdendir.Yoksa numara falan hikaye...

Bir noter yani sadece benim çalıştığım noter bu işi yapmaktan vazgeçse neyse, size hak veririm.Ancak birçok noter bu yıl bunu yapmamakta.
Bence sayfa numarası bildirme olayı vardır.
Defter tastiklerindede internetten girişleri çıkardıkları gibi bu olayda da bir yenilik gelmiş olabilir.
Noterinizle bir görüşebilirmisiniz Tahsin bey, ağzını arayabilirmisiniz?
Ne diyor bakalım?Merak ettim...Yoksa biz mi işletiiliyoruz sadece???

Aslında hiç bir noterin yapmaması gerekir. Çünkü anlattığınız uygulama gayrikanuni.

Doğrusu, biz de bu şekilde yaptırıyoruz..Bu yıl içinde yarın numara alacağız..umarım son dakika da bir aksilik çıkmaz..

Valla bende tereddüd ediyordum ama bizimki hiç birşey demeden yapmış. :)

Biz sadece kapanışlarıda sistemede girecekmiyiz diye sorduk.Girilmeyeceğiniz söylediler,eski yöntemle defter kapaklarını yazıp getirmeniz yeterli dediler.Bende dün liste ekinde 30-35 takım gönderdim.
Sonrasında makbuzları laıp numaralarını listeme ekliyorum.Döküm yaptıkça gidip kapattırıyorum. Sayfa numarasınıda bildiğim kadarıyla yazmıyorlar sadece son sayfaya GÖRÜLDÜ kaşesi basıyorlar.
Sayın g705 tabiki doğru değil.Ama bir müşavirlik bürosunun tüm defterleri yazdırıp hepsini hazır halde kapatayım demesi ne kadar mümkündür ve bu şekilde yazılan defterlerin kayıtları ne kadar doğru ve tamsa noterin yaptığı işte o kadar doğrudur :)

Sayın g705 bence kanun hatalı idi.Yoksa YTTK' da 30 Haziran yapmazlardı.

Bizde de problem çıkmadı. :).Allahtan yeni ttk da süre 30 Haziran a uzatıldı da bizleri böyle gayriresmi uygulamalar yapmak zorunda bırakmayacaklar..

Olmazda olurya mali polis baskın yaptı ve defterlere el koydu hem siz hem noter yanar. ;D