Kapasite Raporu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan didem*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

didem*

Katkı Sunan Üye
Üyelik
23 Ocak 2007
Mesajlar
107
Konum
nevşehir
bir üretim firmamızın kapasite raporu süresi dolmak üzere yanlız firma yılbaşı itibari ile kapasite arttırımına gidecek ciddi bir kapasite arttırımı olacak ve yeni bir kapasite raporuna ihtiyaç duyacağız bu durumda nasıl davranmalıyız.
 
Süresi dolmak üzere olan kapasite raporunu yeniletseniz bile, makine parkurundaki değişiklikten dolayı yeni kapasite raporu alıyormuş gibi yeniden müracat edeceksiniz.
Kapasite raporunun süresinin uzatılmasında yeni külfet ve maliyet getirmeyeceklerseler, uzattırın.Aksi takdirde masrafa girmeyin, yeni makineler geldiğinde nasıl olsa, tekrar kapasite raporunuz sil baştan yenilenecek.
 
cevabınız için çok teşekkür ederim.benim takıldığım nokta kapasite raporunun yenilenmemesi durumunda cezai bir durum olacak mı
 
Selamlar
Normal şartlarda kapasite raporunun yenilenmemesi durumunda herhangi bir cezai durum yok.Fakat yenilenmemesi ve kapasite raporu olmasını gerektiren hallerde şu sorunlarla karşılaşılabilinir;

* İhraç kayıtlı satışlarda kdv iadelerinde sorun yaşanabilir.
* Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki işlemlerde (bu belgenin de yenilenmesi halinde) sorunlar ve aksaklıklar çıkabilir.
* Yenileme esnasında yenileme ücreti biraz daha fazla tutabilir.
* Şu an aklıma gelmeyen başka işlemler.....
 
Bir de tabi kapasite raporu olmadan sanayi sicil belgesi alamayacağınız için onun cezası var, dolaylı olarak ceza var kısacası.
 
Kapasite raporu dolayısı ile sanayi sicil belgesi süresi dolduğundan ucuz elektrik kullanımız da sona erdirilebilir.
 
yeni makine alımı ve kapasite arttırımı 2013 şubat ya da mayıs gibi yapılacak zaten kapasite raporu almadan kapasite arttırımı yapamayacağım. bu yıl için zaten ham madde alımı yapılmadı yani 2012 için üretim yapılmayacak. 3-5 ay için yenileme yapmak istemiyorum. cevaplarınız için çok teşekkür ederim. herkese kolay gelsin.
 
Merhaba, Müşavirliğini yaptığımız firma ilk defa Kapasite raporu alacak. Makina ve Teçhizat Listesinin içeriği sadece makina ve teçhizat mı olacak, ofis bilgisayarı, cep tel vs. de yer alacak mı.
 
Üst