fonradar

Kararlar Hangi Deftere Alınacak ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cicinho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Limited Şirketin nakli için alınan kararı Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine mi yazarak noterden kararı onaylatacağız.İyi çalışmalar.

Var ise Müdürler Kurulu Karar Df kullanmalısınız, yoksa/onaylatılmadı ise GKTM Df kullanmalısınız.

Son düzenleme:
evet genel kurul toplantı ve müzakere defterine karar alıp onaylatacaksınız.
zira bu defter daha öncelerden kullandığımız karar defteri yerine geçiyor.

Bende GKTMD' ne alınacağını biliyorum.Müdürler Kurulu Karar Defteri varsa, buna 15 gün öncesinden "Genel kurul" müdürler tarafından toplantıya çağrılıcağına dair bir bilgi kayıt edilir.Yoksa kullanılmaz.Ancak varsa usulüne göre kullanılmalıdır.GKTMD eski ortaklar kurulu karar defterinin devamı niteliğinde olan defterdir.Eğer bu iki defteri de yaptırmadıysanız eski ortaklar kurulu karar defterini de kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bende henüz 2013' te bir karar almadım, ancak uygulamanın bu şekilde olacağını duymuştum.
Yanlış varsa bilgi sahipleri düzelttsin lütfen.

Selamlar
Bugün bir meslektaşım şöyle birşey söyledi..
Bazı noterler eski karar defterlerini kullanmaya devam edecek olan firmalardan ara tasdik istiyormuş.Aynı karar defterine devam edilecekse ve ara tasdik yapılmadıysa alacağınız kararların hükmü olmayabilir denmiş..Ve ay sonuna kadar da ara tasdik yapmasını söylemiş...
Böyle bir duruma şahit oldunuz mu?

Yüz tane kural koydular, Bin tane defter yaptırttılar...Ne yapacağımızı şaşırdık...
Bana kalırsa defter defterdir (O.Karar, GKTMD, Y.K.Karar, M.K.Karar), bunların hangisine karar alırsan al, olur...Şu defter bu defter yapılacak dendi, hangi deftere neyin kayıt edileceği, hangi defterin hangi amaçla kullanılacağı söylenmedi, eksik iş yapıyorlar, sonradan sağını solunu yamamaya çalışıyorlar...Altı üstü bir defter tebliği çıkaracaklardı, aralık ayının ortasında çıkardılar, bu tarihten önce benim gibi yaptıranlar ne olacak.Büro defterden geçilmiyor...Ayrıca ben deftere karar alacağım, noter onaylayacak, sicil tescil edecek, vergi dairesi alıp işlem yapacak.Sonrada hükümsüz diyecekler....