Karşılıksız çekin iadesi hk.

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
çek karşılıksız fıkmış ve muhasebeci karşı firmadan istemiş parasını karşı firmada çekin asıl sahibi biz değiliz arkası yazılan çeki bize göndermezseniz biz nasıl isteriz çekin asıl sahibinden demiş ve yazılan çeki muhasebeci karşı firmaya yollamış karşı firmada çekin asıl sahibinden çekin parasını alamadığımız için ödeme yapmıyoruz diyor çeki alıp mağdur olan firmanın patronu muhasebecisinden çeki istemiş ve çeki avuka verip mahkemeye verecez demiş ama muhasebcide çeki gönderdim deyince kıyamet kopmuş şimdi kim haklı kim haksız arkası yazılan çeki göndermemek mi lazım ne yapmak lazım dı.
 
Ynt: çek iadesi

benim asıl sormak istediğim çekin parasını tahsil etmek için yazılmış çeki gönderen muhasebeci hata mı yaptı çeki göndermemesi mi lazımdı zira şimdi bu sebepten dolayı çıkış almak üzere
 
Ynt: çek iadesi

Her türlü kıymetli evrakta olduğu gibi,çeklerde de rızaen veya cebren tahsilat yapılmadan çekin borçluya teslim edilmemesi gerekir. Bu işi yapan muhasebeci maalesef hatalı, böyle önemli bir işi 3 kuruş daha ucuza adam çalıştırayım diyerekehil ellere teslim etmeyen patron çok daha fazla hatalı ancak.
 
Ynt: çek iadesi

Çekin alıcıya iadesi aradaki güven ve ilişkiye bağlıdır. Sürekli çalıştığınız, bildiğiniz bir firma ise çeki iade edersiniz, karşılığında size havale çıkarır. Bu şekilde çalıştığımız bir çok firma var. Güvenmiyorsanız çeki tutarsınız, çek karşılığı havale istersiniz, oda olmazsa yasal takibe geçersiniz.
 
Üst