Kasım 2008 Genel Hukuk

Ynt: Kasım 2008 Genel Hukuk

kaan kardeşim ağzına sağlık aynen katılıyorum zamanında ballı sorularla geçen vatandaşlar lütfen can sıkıcı konuşmasınlar. onca sorulcak konu varken defalarca sordukları sorular varken sorulan sorulara bak ya daha bu yeni sgk kanunlarından kurumda çalışanın haberi yok... bak bildirge verme tarihini uzattılar bildirgeleri yollayamadık daha... bune iş güzarlık yazıklar olsun... bu tesmer yayınlarını arif kocaman ismini kaynak diye lütfen telaffuz ettmiyelim arkadaşlar yazık biz yandık yeni arkadaşlar yanmasın

Döktürmüşsün arkadaşım her kelimesine kadarda haklısın.

Bu sınavın adını değiştirsinler sorulara razıyım, smmm yeterlilik yerine smmm uzmanlık sınavı diye... Usul amacı aşmıştır arkadaşlar AMAÇ ENGELLEMEKTİR...oda başkanının % 65, maliye bakanının % 55 dediği kayıtdışılık oranınında % 40 ın muhasebesinin tutulmasını ALGILAYAMAYAN zihniyetin, pastayı büyütmek yerine pay alacak olanların engellendiği bir düşünce ortamında bu tarz soru sormalarını bu açıdan normal buluyorum!.. şimdiden yeni TTK ya başlıyalım çalışmaya...yarın meclis tv izlemeyi düşünüyorum kanun maddeleri tek tek gorüşülürken bişeyler kapalım...hadi hayırlısı :)

LALELİ ' Alıntı:
ben sadece bu komisyona lanet okuyorum.başka bir şey demiyorum.geçen senelerde ki soruları çocuklar bile yapardı. son hakkım va yandım ben arkadaşlar

madem geçen senelerdeki soruları çocuklar bile yapardı pardon ama sen neden son hakkına bıraktın? neden geçmiş 4 hakkında yapmadın?

arkadaşlar bu kadar birbirinize girecek bir durum yok arkadaş haklı sınavda yapamadığımız zaman hep en zoru idi deriz ama komisyonda görevi dahilinde soruları hazırlıyor bir dönem bir ders zor gelirken diğeri çok basit olabiliyor bu sefer ben hukuk a girmedim ama söylenenlere göre zorlayıcı 1.soruyu gerçekten bir dönem çok konuşuldu bence de ymm bilmiyor demek yanlış sizinki bence o kadar detaylı bir iş yapan ymm değil galiba ben özel sektörde çalışıyorum ama gib in yayınlarını ve arada mevzuatla ilgili sitelere göz atabilirseniz yararlı olacağına inanıyorum
herşeyin hayırlısı olması dileğiyle

arkadaşlar 1 soru şuan aslında çok güncel bir soru çalışan arkadaşların bunu bilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum detaylı bile olmasa kabataslak anlatabilirlerdi.. ben insan kaynakları bölümünde değilim diyenlerde artık mali müşavir olacağız güncel mevzuatı kanunları takip etmemiz gerekmiyor mu?
ben hukuk vermiş olmama rağmen ve insan kaynakları ile uğraşmama rağmen yeni çıkan sgk ve bu istihdam teşvik kanunlarını hep okudum ..
çünkü mali müşavir olacağız bence hakkını vermemiz gerekiyor..
güncelin bilen kişiler için 1 soru çok basitti kanaatindeyim.

ama temennim çaba sarf eden herkes bir şekilde verir inşallah...

duygukorkmaz ' Alıntı:
arkadaşlar 1 soru şuan aslında çok güncel bir soru çalışan arkadaşların bunu bilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum detaylı bile olmasa kabataslak anlatabilirlerdi.. ben insan kaynakları bölümünde değilim diyenlerde artık mali müşavir olacağız güncel mevzuatı kanunları takip etmemiz gerekmiyor mu?
ben hukuk vermiş olmama rağmen ve insan kaynakları ile uğraşmama rağmen yeni çıkan sgk ve bu istihdam teşvik kanunlarını hep okudum ..
çünkü mali müşavir olacağız bence hakkını vermemiz gerekiyor..
güncelin bilen kişiler için 1 soru çok basitti kanaatindeyim.

ama temennim çaba sarf eden herkes bir şekilde verir inşallah...

Arkadaşım anlatamıyoruz herhalde... Bu işin bir standardı olması gerekiyor... Benim ilk mesajımda yazdığım eleman gibi bu belgeyi tekrar eden sorularla alan insanlarla aynı hakka sahip olmamız lazım... Bana da aynı düzeyde soru soracaksın... Buna mecbursun...

Yada bunu yapmıyor musun?

O zaman madem bu kadar yeniliklerin bilinmesi gerekliliğine inanıyorlar... Her SMMM'yi 2 senede bir güncel mevzuattan sınava sokacaksın... O zaman tek kelimesine tek harfine itiraz etmem sınavın...Bak gör bakalım bu sınavlardan geçebilecek, bu bilgilere sahip adam var mı piyasada? Yapamazlar çünkü kendileri de biliyor şu an piyasadaki SMMM'lerin %95'inin ne kadar niteliksiz insanlar olduğunu...

Ben Marmara Üniversitesi-Fransızca Kamu Maliyesi bölümü mezunuyum,4 yıldır da bağımsız denetim işi ile uğraşıyorum. Okul yıllarımın her senesinde çok büyük firmaların muhasebe-finans departmanlarında çalıştım...Yurtdışı iş tecrübelerim var... Fransada,Tunusta büyük şantiyelerin muhasebe departmanlarında çalıştım ve şu an muhasebe konusunda bildiklerimleaçık öğretim SMMM'lerin bildiklerinin 1 milyon katı bilgiye sahibim ama gel görki onlar SMMM ben ise değilim... Bu nasıl iş ? Bu nasıl adalet... Mesleği standartlaştırmak mesleği yüceltmek bu şekilde mi olacak ?

Bakın tekrar söylüyorum ben Hukuk dersinden geçiyorum çok büyük ihtimalle... Yani çok büyük kıllıklarla karşılaşmazsam 70-80 arası bir not alacağım... Benim savaşım burada bizlere yapılan haksızlık için... Yani ben ve benim gibi çalışan çalıştıklarını bildiğim insanlara, sizlere yapılan haksızlığa tahammül edemediğim için yazıyorum bunları...

"Fransada,Tunusta büyük şantiyelerin muhasebe departmanlarında çalıştım ve şu an muhasebe konusunda bildiklerimle piyasadaki SMMM'lerin bildiklerinin 1 milyon katı bilgiye sahibim ama gel görki onlar SMMM ben ise değilim... Bu nasıl iş ?"

Bu forumu takip eden birçok açık öğretimlilerden bir özür borçlusun. İnsanlar, kendilerini överek bi yerlere gelemez bırak başkaları seni övsün.

herşeyi bilen robot mali müşavirler olacağız...soru soruldu mu hemen tüm mevzuatı "her konuda" sunacağız... ama tüm bunları kendimize olan saygımızı yitirerek yapacağız!.. acı olan budur... sınavı geçmek yada geçmemek çok da önemli değil bütün mevzuatı ezberleriz yine geçeriz ama konuyu idrak edemeyenleredir lafım.."sınav usulü, sınav yapma amacının ötesine geçmiştir"

gezgin-smmm ' Alıntı:
"Fransada,Tunusta büyük şantiyelerin muhasebe departmanlarında çalıştım ve şu an muhasebe konusunda bildiklerimle piyasadaki SMMM'lerin bildiklerinin 1 milyon katı bilgiye sahibim ama gel görki onlar SMMM ben ise değilim... Bu nasıl iş ?"

Bu forumu takip eden birçok açık öğretimlilerden bir özür borçlusun. İnsanlar, kendilerini överek bi yerlere gelemez bırak başkaları seni övsün.

Kimseye özür borçlu değilim... Aldığı belgeyi hakkıyla aldığına veya hakkıyla almasa bile bu mesleği hakkıyla yaptığına inanan, tüm mevzuatı takip edip kendini güncelleyen insan zaten ilk okul mezunu olsa bile bu sözlerime alınmaması gerekir... Alınan adam da zaten belli ki saydığım kategoridedir...

gezgin-smmm ' Alıntı:
Kendini nimetten saymaya devam edenlerle ortak noktaya varılamaz.

Her yazdığınız mesajla saydığım kategoride olduğunuza olan inancım daha da artıyor nedense...

Bu konuyu lütfen forum kuralları ve genel saygı çerçevesinden çıkarmamaya özen gösterelim.

Konuyu kilitlemek istemiyorum
.

gezgin-smmm ' Alıntı:
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Diye bi söz var bilirsin..?

Arkadaş gelen uyarıya da istinaden olayı daha fazla uzatmak istemiyorum... Bir kere yazdığım mesajı sonuna kadar okumayıp anlatılmak istenen nedir anlamadan aradaki iki satırı alıp yorum yapmışsın... Önce bi otur oku bi anlamaya çalış sonra yaz yorumunu... Hayır işin kötü tarafı sen bir SMMM'sin kanunları uygulamaları da belli ki bu şekilde atlaya atlaya okuyup yorumluyorsun, okuyorsan tabi... Eh bu olaya yorumumu merak ediyorsan da işte yukarıda yazdım oku...

Hadi selâmetle...

Kaan Korkmaz ' Alıntı:
gezgin-smmm ' Alıntı:
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Diye bi söz var bilirsin..?

Arkadaş gelen uyarıya da istinaden olayı daha fazla uzatmak istemiyorum... Bir kere yazdığım mesajı sonuna kadar okumayıp anlatılmak istenen nedir anlamadan aradaki iki satırı alıp yorum yapmışsın... Önce bi otur oku bi anlamaya çalış sonra yaz yorumunu... Hayır işin kötü tarafı sen bir SMMM'sin kanunları uygulamaları da belli ki bu şekilde atlaya atlaya okuyup yorumluyorsun, okuyorsan tabi... Eh bu olaya yorumumu merak ediyorsan da işte yukarıda yazdım oku...

Hadi selâmetle...

Arkadaslar hepimiz farklı egitimler aldık, farklı sektorlerde calisiyoruz ve farkli is tecrubelerine sahibiz ve hepimiz de calistigimiz sektorlerle ilgili mevzuatlari incik cincik biliyoruzdur elbette. Bu sinavlarda da orta yolun bulunmasi lazim. Soruyu bile net anlayamazsam cevabi nasil verebilirim ki. Ben ozel sektorde calisiyorum SMMM yaninda calismiyorum diye bu kadar zor sorularla karsi karsiya kalinca uzuluyorum. Bu belgeyi alan herkes gidip bir buro acmayacakki o yuzden ne pastasi ne dilimi anlayamiyorum.Eski sinav sorulari kolay olabilir ama yeni sorulari bu kadar zor hazirlayip insanin sevkini kirmaya hic gerek yok diye dusunuyorum.

Temmuz dönemi bende belgeyi aldım.sorun zaman sorunu sınava gir mek 3 ay sınav sonucunu beklemek 2 ay bu süre zarfınca ders çarşılmak epey zor yoksa
bu sınava girenlerin çoğu belegesini alıyor kalanlar herhalde yüzde 5 i geçmez.
hukuk sorusuda birinci soru hariç diğerleri de beklenen sorular.
stres yapmaya gerek yok bence.

stajyer1 ' Alıntı:
sorular çok zor birinci soruya aklım ermedi nerden bulmuşlar bu soruyu.
soran bu sorunun cevabını veremeyeceklerini çok iyi biliyor bence
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şimdi.

birinici soru beklenmedik bir soru.çokzor bir soru.diğer sorular 2 ve 3 soru zor değil.
taciri bilmemek sınava hiç hazırlanılmadığını gösterir.yürütmeyi durdurmakta kolay herkesin bir iki kelime fikir yürütebileceği bir soru.
ifadelerimde çelişki yok birinci soru gördüm çekindim diğer sorularla 50 alınabilir bence
3 ve 4 soru kitabın ayrıntısında değil tam ortasında açıkça herkes görebilir.
yeterki görmek isteyen bir çift göz olsun.

sakin olun arkadaşlar, 2 dönemdir soruları zorluyorlar. Büyük ihtimal martta daha iyi sınav olur.. 2008 - mart sınavı ( temmuz - kasım ) göre bence hafifti.. Son 2 sınavdır biraz takılmalar olmuş hukukta, sakin olalım kırmayalım birbirimizi..