Kasım 2008 Genel Hukuk

the accountant

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar, Genel Hukuk sınavının konuları arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan son değişiklikleri topluca içeren bir kaynak verebilecek/gösterebilecek olan var mıdır?

Ynt: Kasım 2008 Genel Hukuk

ismmmo sitesinde resul kurt'un eski ve yeni sgk'yı karşılaştırdığı bir e-kitap var. faydalı olabilir..

Güzel bir çalışma ama Arif Kocaman'ın kitabına baktığımızda Sosyal Güvenlik Hukuku'na sadece 12 sf ayrıldığını görüyoruz (221-232). Bu 12 sayfada nelerin değiştiğini bulmak için Resul Kurt'un 284 sayfalık çalışmasına mı bakmamız gerekmekte? Daha özet ve kullanışlı bir çalışma var mıdır acaba?

Yani mesela Meslek Hukuku'nda da kanun değişikliği oldu 5760 sayılı kanun ile ama topu topu 4 sayfalık bir değişiklikti ve x maddesinin y kelimesi şöyle değişti gibi çok spesifik verdiği için değişikliklerin nerden olduğunu bulmak oldukça kolaydı ve kullanışlıydı ama bu Sosyal Güvenlik Hukuku dediğiniz bir derya. Mesela Arif Kocaman bu 12 sayfanın çoğunda 506 sayılı SSK'dan bahsediyor ve ben de doğal olarak bu kanunda ne gibi bir değiklik oldu diye bakmak istiyorum ama madde madde değişiklikleri verebilecek bir kaynak var mıdır?

the accountant ' Alıntı:
Güzel bir çalışma ama Arif Kocaman'ın kitabına baktığımızda Sosyal Güvenlik Hukuku'na sadece 12 sf ayrıldığını görüyoruz (221-232). Bu 12 sayfada nelerin değiştiğini bulmak için Resul Kurt'un 284 sayfalık çalışmasına mı bakmamız gerekmekte? Daha özet ve kullanışlı bir çalışma var mıdır acaba?

Yani mesela Meslek Hukuku'nda da kanun değişikliği oldu 5760 sayılı kanun ile ama topu topu 4 sayfalık bir değişiklikti ve x maddesinin y kelimesi şöyle değişti gibi çok spesifik verdiği için değişikliklerin nerden olduğunu bulmak oldukça kolaydı ve kullanışlıydı ama bu Sosyal Güvenlik Hukuku dediğiniz bir derya. Mesela Arif Kocaman bu 12 sayfanın çoğunda 506 sayılı SSK'dan bahsediyor ve ben de doğal olarak bu kanunda ne gibi bir değiklik oldu diye bakmak istiyorum ama madde madde değişiklikleri verebilecek bir kaynak var mıdır?

son sınavdaki hukuk sorularını incelersen, sgk sorularının ikisinin de cevaplarının Arif Kocaman'ın kitabında olmadığını göreceksin dostum. yine de sen bilirsin..

YETER-lilik ' Alıntı:
the accountant ' Alıntı:

son sınavdaki hukuk sorularını incelersen, sgk sorularının ikisinin de cevaplarının Arif Kocaman'ın kitabında olmadığını göreceksin dostum. yine de sen bilirsin..

incelemez olur muyum? Konuyu burada ilk açan benim zaten. 2. sayfadaki "Temmuz 2008 Genel Hukuk" başlığına bir bak ne kadar muzdarip olduğumu göreceksin. işin enterasan yanı pek bir kimsede sitem, karşı çıkma falan olmadı. ilginç.

bence çıkan kanunu arif kocamanın kitabının ardından oku. eksikleri tamamlamış olursun.

bu ders benim de belalım oldu arkadaşlar. 2 sınavdır en çok çalıştığım ders, bi 35'le bi 40'la kaldım. frekansımız mı uymuyodur nedir anlamadım. :) nasıl veririz bu dersi? arif kocaman dışında tavsiyesi olan? :)

Bursa odası "Sosyal Güvenlik Rehberi" adlı küçük bi kitapçık yayınlamış. Tamamiyle inceleyemedim ama faydalı bir çalışma. İstanbul SMMMO'nın bir yayını. (Resul Kurt-Ali Tezel-Mustafa Kuruca-Mehmet Koçak) İzin alınarak basılmış. Diğer odaların da böyle çalışmaları olabilir. Bence edinmekte fayda var.

tabi şunu da unutmamak gerekiyor, genel hukuk sınavında 4 soru geliyor, bunlardan sadece 1'i sosyal güvenlik'le ilgili. Yani demek istediğim evet SGK değişti ama zamanınızın çoğunu buna ayırıp Genel Hukuk'a az çalışırsanız yetersiz kalır. Aynı şekilde çalışma zamanınızı da %75'e 25% olarak ayırmanız lazım. (tabi hocalar bir sürpriz yapıp da hazır değişmişken ve kamuoyunu da bu kadar meşgul etmişken gidip de SGK'dan 2 soru sormazlarsa)

genel hukuk basit gözüken sınav olmakla beraber bazen öyle bir soru soruyorlar maça 1-0 yenik başlayabiliyorsun.çünkü zaten 4 soru var sorular genelde 25-30 puan arasında .1 soruyu yapmayınca geriye 70-75 puan kalıyor ,onlarıda eksiksiz yapmak lazım enaz 50 almak için.
genel olarak arif kocamanın kitabından çalışın derim çünkü en kısa ve sınava yönelik piyasada olan tek kitap. bunun yanında yeni kanunlarıda takip edip okumanız gerekiyor.umarım şans da yanınızda olur.

kasımda sadece hukuktan gireceğim

ne çıkacağı belli olmuyor

yarın odaya gidip, arif kocamanın kitabını inceleyeceğim

istanbulda olan arkadaşlar

sgk ile ilgili seminerler devam ediyor, katılın, kitap veriyorlar, faydalı olur ...

ismmmo vermiş olduğu kitap yeterli olurmu bilmiyorum ::)bende ona bakmayı düşünüyorum...tebliğleri okumaya kalkıştım ama çok uzun:((((

genel hukuk'tan toplam 4 soru geliyor, bunlardan 1 tanesi sgk ile olacak muhtemelen. Onun için derim ki sgk'ya fazla derinlemesine girip temel hukuk konularından fazla uzaklaşmayın. sgk'nın belli başlı yerlerini çalışın.

_burak_ ' Alıntı:
bu ders benim de belalım oldu arkadaşlar. 2 sınavdır en çok çalıştığım ders, bi 35'le bi 40'la kaldım. frekansımız mı uymuyodur nedir anlamadım. :) nasıl veririz bu dersi? arif kocaman dışında tavsiyesi olan? :)

aynen ben de 35 ve 40 aldım

tek ders olarak hukuk kaldı

çankayanın notları var, muratın notları var

ama riske atmayacağım arif kocamn alacağım ...

En çok tırstığım ders. Vergiden sonra tabii :) çalışamıyorum da. Ne yapacağım bilmiyorum. Bu derslerin bi hapı falan yok mu? Yutalım geçelim bi seferde :)

arkadaşlar

bugün odaya gittim

arif kocamanın kitabını almaya

ellerinde 2005 basım var

kitabı ilk önce odada bulaayacaksan ne işe yaradı oda

nerde bulabilirim dedim

şişli adliyeye git dediler

şişli adliyenin altında kitabevi var

şükürki kitabı buldum 9.baskı arif kocaman 15 lira

bilgilerinize ...

nrcn ' Alıntı:
arkadaşlar

bugün odaya gittim

arif kocamanın kitabını almaya

ellerinde 2005 basım var

kitabı ilk önce odada bulaayacaksan ne işe yaradı oda

nerde bulabilirim dedim

şişli adliyeye git dediler

şişli adliyenin altında kitabevi var

şükürki kitabı buldum 9.baskı arif kocaman 15 lira

bilgilerinize ...

2005 ile aralarında hemen hemen hiç bir fark yok. Sadece satır aralarındaki mesafeyi biraz daha açmış ve bu da kitabın 20 küsür sayfa kalınlaşmasına sebep olmuş. Yani anlayacağınız, temmuz sınavının 1. sorusu olan sözleşmelerdeki şekil şartları ile ilgili bilgi halen yok. Bir de bu forumdan bir arkadaş 2008 basımını (10. baskı) gördüğünü söylemişti ama ben bilmiyorum. Bende de 9. baskısı var. İşin kötü yanı, 260 sayfalık kitabı yalayıp yutsanız bile içiniz rahat olmuyor, böyle bir şey olabilir mi?

10.baskı yok dediler

ben de evet öyle okumuştum forumda

evet okuyup bitirsek de biraz şans

sgk ile ilgili yüksek ihtimal gelecek soruyu kesin yapmamız gerekiyor

hukuk dersine not verirken çok kıt davranıyorlar, o da sanırım cevapların kısa olmasından ötürü ...