Kasım 2008 Sınav Sonucu Bekleyen Mağdurlar

Ynt: Kasım 2008 Sınav Sonucu Bekleyen Mağdurlar

bu forumlar niye kapanır durmadan

sonkale ' Alıntı:
bu forumlar niye kapanır durmadan

Lisede; okula gittiğinizde; ordan öğretmen bağırırdı;
- Lisede oğlum.. sıraya geç lan sıraya geç...
Vergi dairesine gittiğinizde;
- Sıraya geç beyefendi...
Askere gittiğinizde söylemeye gerek yok...
- Zaten sırada herkes...

Trafik polisi yakalar; hatalısınızdır...
- Direk ceza....

Devletin en önemli görevi sosyal sorumluluk anlayışıdır. Cezalar sosyal sorumluluk anlayışla bağdaşmamaktadır.
Devlet hatalıysa anlatır;
- doğrusu bu der.. Bu hukukun işlediğini ve işletenlerede güvenmemiz gerektiğini gösterir.

Aynı gelenek Alo Maliye Forumda da geçerli.
Hepimiz SMMM olmak için uğraşıyoruz; forum 2 kez kapanıyor. 2.cisi benim yüzümden sanırım; çünkü yanlış bilgilendirme vardı siyasete getirilmişti. Dayanamadım. Kendi namıma ; kanun namına:)
Biz SMMM olacak devletin ve mükellefin güvendiği insanlar olacağız.. Bize Forumdakiler de güvenmez ve bir sınav sonucunu beklerken 2 kez konu kapanıyorsa:))) ne diyeyim:)))
Özür diliyorum....
Stresi atlatamadık.. Ama, Gelip zınk diye konuda kapatılmaz ki kardeşim....
Yani, forumdakilerde tesmer gibi bişi anlamaz bunlar; istediğim gibi kapatırım mı düşünüyorlar...
Sonra birbirimizle anlaşmayı bekliyoruz...
Hani bişi diycem demiyorum...Aslıya ayıp olmasın:))
Saygıyla...

arkadaşlar bugün yine ankara tesmeri aradım. cevab'' pazartesi gününden sonra''

ne terbiyesiz insanlar topluluğuymuşuz kardeşim

tesmer terbiye ediyor
alomaliye terbiye ediyor ....

en azından rekor bizde arkadaşlar bide iyi tarafından bakın ;D pazartesi olursa ki zor 78 oh oh 80'e doğru gidiyoruz ne güzel.

Bizim kimseye terbiye vermek haddimiz değil.
Tek amacımız var forumu sağlıkla devam ettirebilmek.
İşin içine siyaset, futbol, din tartışması girerse bu işn sonu gelmez.
Tesmer örneği sizler için belki de ilk deneyim.
Daha neler neler göreceksiniz. Lütfen sakin olun.
Konuyu ben kitledim. Sakin olacaksanız açarım

valla ben sakinim sinirlerimi de aldırdım no problem ;D

benim göbek adım sakin zaten. Bişey olmaz sayın admin 2 kere sonu kitlendikten sonra bir daha kitlemenize gerek kalmadan kendi kendini yok edecektir konu salı en geç çarşamba

şaka gibi daha geçen hafta cuma açıklanır diyorduk. bu hafta cuma bile açıklanmadı. açıklanması da biraz zor gibi. kazansak bile şevk kalmadı insanda.

kakbas ' Alıntı:
benim göbek adım sakin zaten. Bişey olmaz sayın admin 2 kere sonu kitlendikten sonra bir daha kitlemenize gerek kalmadan kendi kendini yok edecektir konu salı en geç çarşamba

:)))
Teşekkürler güzeldi :)

üstad tesmer ilk deneyim belki ama, çok sağlam bi deneyim emin olun.. artık bize bütün sgk'lar, vergi daireleri, bakanlıklar vız gelir gibime geliyo.. en azından hepsinden 75 günden daha kısa zamanda sonuç alacağımızı biliyoruz.. :)

geri açarsanız memnun olurum.bu taraflara giriş zor oluyor.zaten iş yapamıyorum.bi de herkes nerde diye bakmak yorucu oluyor.

Açtım. Beni mahcup etmeyin lütfen.

herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmeli, ben forumun kilitlenmesine karşıyım

Aslında biz ilk ticaret lisesi ve üniversite dönemlerinde o kuyruklarda, yağmurda çamurda, alışkınız bu duruma....
Ama, şuna alışmak bazıları için zor anladığım kadarıyla...
Bugün kü gördüğümüz Tesmer ile ilgili gerilimde de sonuç değişmiyor.
Hep aynı zihniyet ve kafa:)

Devlet hertürlü gücü Milletten alır:) Hükümet her türlü yetkiyi milletten alır:) ama, konumuz o olduğu için; konuşuyorum... Ama, Millete hırsız, sahtekar gözüyle bakar; millet bir yere evrak verecekse her defasında;
- ikametgah
- nüfus cüzdanı
- imza beyannamesi

bu anlaşılır gibi değil...

Demişsiniz mesela, siyaset, din, futbol konuşmak yasak..:)
Niye peki:)
Siyaseti yapanlar beni direk etkiliyor mu? evet... Mükellefler aylık 40 000 TL vergi öderken; 5000 Tl yüzünden hesabına bloke konuyorsa? siyaset konuşmayacakmıyım?
yada;
- 300 işçisi olan bir mükellefin babasını çalıştırdığı gün sigortası yok diye; bilmem ne kadar ceza ödemesini? ( babası emekli )

Şimdi düşünüyorum siyaset yok mu ?

Futbolu bilmem? tezat sığ bi konu... din Kalben vicdanen olan bir şey; stresli zamanlarda dinden uzaklaşır insan... Rahat olamaz ... O da bende ayrı.. Ama, siyaseti bilirim...

Beni etkileyen ve doğrudan işlevsizleştiren konularla ilgili, konuşmak siyaset değildir. Siyaset, top ve din konusunda konuşulmaz diye birşey yoktur...

Konuşurken; hırpalamadan, incitmeden, yazdığımız insanlarında canlı, yürüyen ve emekleyen, çalışan ve sanalda yorulmak istemeyen insanlar olduğunu bilirsek, her konu konuşulur... Kimseyede bişi olmaz...
Ben şimdiye kadar smmm olmamışsam , sigortamızı yatıramadığımızdandır.. Yoksa bunu haketmediğimizden değil... Yada, SMMM olmuş olanlarda; çok iyi bildiklerinden değil:) böyle bi komisyona denk gelmediklerinden; şanslarının yanında:))) haksızlık etmeyeyim:)))

Biz olması gereken ve konuşulması gereken, doğru davranış kurallarını biliyoruz. Her türlü mükellefimiz olacak; kimisiyle din, kimisiyle futbol, kimisiyle felsefe konuşacağız.. Bu konuda da kendimizi yetiştireceğiz... Sadece meslek bilgisi olarak bizlere saygısı olduğunda; hamaliye gibi görüyor hepsi; onun yanında sizin bilginiz, beceriniz, kelimeleriniz, sosyal katkılarınızla ne kadar iyi olduğunuzu anladığında; size iş yaptırdığı hamal değil; saygı duyduğu bir insan olarak bakıyor...
Yetişeceğiz.. eksiklerimizi adam gibi incitmeden gidereceğiz...

Neyse, Yaşanan herşeyin vicdanen ve aklen doğru olması dileklerimle...
Tüm dostlara iyi hafta sonları:)

Sözlerinizin çoğuna ben de katılıyorum.

Herkes siyaset konuşmalı, kendi çıkarları ile parlementer demokrasi arasındaki paralelikleri mutlaka bilmeli ve bilincine varıp, sorgulamalı.
Daha da ilerisini yapmalı, katılımcı olmalı. Sadece laf üretip , herşeyi eleştirip taşın altına elini sokmak zamanı geldi zaman ortadan kaybolmamalı.

Ancak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bütün bunların yeri burası değil.

Yerleri var hepiniz iyi biliyorsunuz ama burası değil.

Ben olsam diğer konuya gitmezdim:))))
konuyu kitleyip sonra açmak; lütuf değildir... geçen gün yanlış yapan insanlara en sert tepki üyelerden geldi zaten ve ilk kitleme, tepkinin üyelerden gelmesinden kaynaklanmıştı:)

Beynen eksik olanlarda olacaktır ama; vicdanlara hükmedekcek; o vicdanlara inanmak ve güvenmek zorundayız...

Verginin ne kadar ödeneceğini, tahakkukunu belirleyen bizler; vicdanlarımızla yapıyorsak bunu... Hakkaniyetle de yaparız...

Neyse:) Aslı burdamısın:) ben blokelenmeden bi selam de:)))))

nguroy ' Alıntı:
Sözlerinizin çoğuna ben de katılıyorum.

Herkes siyaset konuşmalı, kendi çıkarları ile parlementer demokrasi arasındaki paralelikleri mutlaka bilmeli ve bilincine varıp, sorgulamalı.
Daha da ilerisini yapmalı, katılımcı olmalı. Sadece laf üretip , herşeyi eleştirip taşın altına elini sokmak zamanı geldi zaman ortadan kaybolmamalı.

Ancak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bütün bunların yeri burası değil.

Yerleri var hepiniz iyi biliyorsunuz ama burası değil.

:) geri aldım:)))
Bu arkadaşlar varya:)))Nasrettin hoca Demişki Filiniz az sevgili Timur; niye iki fil vermiyorsunuzda her eve rahat etsinler:))))))

Arkadaşlar organize olup birleşip Ankara'ya yürümeyi teklif ediyorum. Basının da haberi olur. Böylece bu sadece bizim bildiğimiz bir sıkıntı olmaktan çıkar. Bakın önümüzdeki hafta sonu sınavlara başvuru için son gün. Bugün daha sınav sonuçları açıklanmadı. Sesimizi çıkartmaksak bişeycik olmaz. Maille telefonla olmuyor görüyoruz. Kol kırılıyor yen içinde kalıyor.

Eğer bu şekilde organize olamazsak herkes bütün derslerinden itiraz etsin Var mısınız yok musunuz?