Ynt: Kasım 2008 Sınav Sonucu Bekleyen Mağdurlar
Aslında biz ilk ticaret lisesi ve üniversite dönemlerinde o kuyruklarda, yağmurda çamurda, alışkınız bu duruma....
Ama, şuna alışmak bazıları için zor anladığım kadarıyla...
Bugün kü gördüğümüz Tesmer ile ilgili gerilimde de sonuç değişmiyor.
Hep aynı zihniyet ve kafa
Devlet hertürlü gücü Milletten alır

Hükümet her türlü yetkiyi milletten alır

ama, konumuz o olduğu için; konuşuyorum... Ama, Millete hırsız, sahtekar gözüyle bakar; millet bir yere evrak verecekse her defasında;
- ikametgah
- nüfus cüzdanı
- imza beyannamesi
bu anlaşılır gibi değil...
Demişsiniz mesela, siyaset, din, futbol konuşmak yasak..

Niye peki

Siyaseti yapanlar beni direk etkiliyor mu? evet... Mükellefler aylık 40 000 TL vergi öderken; 5000 Tl yüzünden hesabına bloke konuyorsa? siyaset konuşmayacakmıyım?
yada;
- 300 işçisi olan bir mükellefin babasını çalıştırdığı gün sigortası yok diye; bilmem ne kadar ceza ödemesini? ( babası emekli )
Şimdi düşünüyorum siyaset yok mu ?
Futbolu bilmem? tezat sığ bi konu... din Kalben vicdanen olan bir şey; stresli zamanlarda dinden uzaklaşır insan... Rahat olamaz ... O da bende ayrı.. Ama, siyaseti bilirim...
Beni etkileyen ve doğrudan işlevsizleştiren konularla ilgili, konuşmak siyaset değildir. Siyaset, top ve din konusunda konuşulmaz diye birşey yoktur...
Konuşurken; hırpalamadan, incitmeden, yazdığımız insanlarında canlı, yürüyen ve emekleyen, çalışan ve sanalda yorulmak istemeyen insanlar olduğunu bilirsek, her konu konuşulur... Kimseyede bişi olmaz...
Ben şimdiye kadar smmm olmamışsam , sigortamızı yatıramadığımızdandır.. Yoksa bunu haketmediğimizden değil... Yada, SMMM olmuş olanlarda; çok iyi bildiklerinden değil

böyle bi komisyona denk gelmediklerinden; şanslarının yanında

)) haksızlık etmeyeyim

))
Biz olması gereken ve konuşulması gereken, doğru davranış kurallarını biliyoruz. Her türlü mükellefimiz olacak; kimisiyle din, kimisiyle futbol, kimisiyle felsefe konuşacağız.. Bu konuda da kendimizi yetiştireceğiz... Sadece meslek bilgisi olarak bizlere saygısı olduğunda; hamaliye gibi görüyor hepsi; onun yanında sizin bilginiz, beceriniz, kelimeleriniz, sosyal katkılarınızla ne kadar iyi olduğunuzu anladığında; size iş yaptırdığı hamal değil; saygı duyduğu bir insan olarak bakıyor...
Yetişeceğiz.. eksiklerimizi adam gibi incitmeden gidereceğiz...
Neyse, Yaşanan herşeyin vicdanen ve aklen doğru olması dileklerimle...
Tüm dostlara iyi hafta sonları