personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 Yeterlilik Sınavlarına Dair

Slm ark.lar...

Siyasetin girmediği bir kurum gösterin bana....

arkadaşlar 'bursa-smmmo' dan edinilmiş bilgiye göre sonuçlar cuma günü açıklanacak. dün arkadaşım bizzat arayıp sordu oda yönetim kurulunda bulunan tanıdığına, sonuçlar cuma günü geliyor şeklinde cevap aldı. bilginize...

dayanamadım bende aradım en sonunda sırf rahatsızlık vermek için onlara.ve aynı şey bekliyoruz...bi defa da değişik bi cümle kursalar ya.siinrlerim çok bozuk.manevi tazminat davası açsak açarız yani ...eziyet ediyorlar bize.

vergı ve hukuktan cok kalan olmus sanırım
baskan o 2 dersı soranları cıkarmıs komısyondan
nasıl acıklanıcak bu 2 ders ymm duzeyınde sormussunuz demıs
oyle bısey duydum
ondan cekınıyorlar sanırım ıtıraz suresını kısaltmak ıcın yapıyorlar

Bu kağıtları okumak kolay değil arkadaşlar, haksızlık yapmadan sorumluluk bilinci ile puanlamada adil davranmak (ne kıt ne bol kepçe) ekipde yetersiz sanırım, gerçekten zor...

test yapsınlar ozaman arkadasım
daha sonucları bılmıyoruz martta sınav yapıyorlar

**İBRAHİM** ' Alıntı:
oyle bısey duydum

Başkan komisyondan mı çıkarmış ? Arkadaşım buna çocuk bile inanmaz.Komisyon üyeleri belirli bir yıl için seçilir.Ve üstelik sizin demiş olduğunuz iki ders genelde beklenilmeyen konulardı ancak komisyon üyesini atacak kadar da imkansız değildi.Temmuz veya mart ayında Maliyette çok zordu onu niye atmamşılar o zaman.Öyle kolay değil.

Kesin bi terslik var... Sorular cevaplar karışmış olsa da herkesi geçirseler..... ;)

terslik falan olmaz arkadaşım merak etmeyin bizden başka kimsenin umurunda değil bu sınav sonuçları bittiği zaman açıklanır o kadar basittir onlar için

Bu cuma açıklanır sonuçlar hafta içi açıklamazlar merak etmeyin cuma günü song gün.

Geçmişte bazı dersler için tecrübesi yaşandı. Sınav sistemi mükemmel değil hatta hataya çok müsait...kötü geçen dersten 90, kesin 100 alırım dediği dersten 40 alanlar var...

sonkale ' Alıntı:
terslik falan olmaz arkadaşım merak etmeyin bizden başka kimsenin umurunda değil bu sınav sonuçları bittiği zaman açıklanır o kadar basittir onlar için

Onlar insan değilmi, seni niye seçmediler öyleyse, öyle kolay değil...
İçlerinden anormali çıkar tabi, en kaliteli domates kasasından bile çürük çıkabliyor, ama hepsi çürük olmaz değilmi...

Ayrıca siz bu kağıtların hepsini komisyon üyeleri mi okuyor zannediyorsunuz... ;)

**İBRAHİM** ' Alıntı:
oyle bısey duydum

sana katılıyorum arkadaşım , vergi cidden ymm düzeyindeydi.sorulamayacak sorular çıktı mesela kooperatif ve emsal bedel sorusu.ne yapacaklar bilmiyorum ama 2 soruyu yapanı kelime kelime aramadan geçirmeleri gerek.uygulamalar zordu....

vergide kelime kelime aranıyor mu acaba daha önce vergide kendi ifadelerini kullanıp eksik gedikte olsa yazan ve 50 olurmu olmaz mı şüphesi içinde olup geçen var mı aramızda arkadaşlar

Bir arkadaşım var. Çok parlak değildi hatta ne cevap verdiğimi ben bile anlamamıştım dedi 50 küsür almıştı...

izcan ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:

İçlerinden anormali çıkar tabi, en kaliteli domates kasasından bile çürük çıkabliyor, ama hepsi çürük olmaz değilmi...

Bu sınav stresi seni baya bi bozmuş arkadaşım seni niye seçmediler falan demişsin alakayı anlayamadım şayet bu insanların umurunda olsa idi bu sınav şimdiye kadar çoktan açıklanırdı.Ne kadar katılım olursa olsun ne kadar kağıt okunacaksa okunsun 60 gün gibi koskoca bir süre var. Sen bir beyannameyi yetiştirmek için gerekirse gece de c.tesi pazarda çalışırken bu sınavı okuyan insanlar sanıyormusun ki mesaisinin bir gram dışına taşıyor h.sonu partilerinden, yılbaşı tatillerinden, akşam için yaptığı programdan ödün veriyor.

LEMSAN ' Alıntı:
**İBRAHİM** ' Alıntı:
oyle bısey duydum

sana katılıyorum arkadaşım , vergi cidden ymm düzeyindeydi.sorulamayacak sorular çıktı mesela kooperatif ve emsal bedel sorusu.ne yapacaklar bilmiyorum ama 2 soruyu yapanı kelime kelime aramadan geçirmeleri gerek.uygulamalar zordu....

vergide kelime kelime aranıyor mu acaba daha önce vergide kendi ifadelerini kullanıp eksik gedikte olsa yazan ve 50 olurmu olmaz mı şüphesi içinde olup geçen var mı aramızda arkadaşlar

İşte bu tür cevaplar kağıdı okumayı geciktiriyor... öyle bir cevap yazıyorki vatandaş, okunması için optik çözücü mü ararsın, yoksa dışarıdan bilirkişi mi, kişiyi vicdanı ile baş başa bıraktırıyor...

Konu terslik olur mu olmaz mı meselesiydi..

Sonuçta manuel yapılan her işlemde terslik olur. Yapılan terslikler büyükse, sınavı da tekrar edemeyeceklerinden adaydan yana karar çıkması gerekir demek istemiştim.

Oldu, oluyor, manuel işlemler devam ettiği sürece olacaktır da.....

sonkale ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:

Bu sınav stresi seni baya bi bozmuş arkadaşım seni niye seçmediler falan demişsin alakayı anlayamadım şayet bu insanların umurunda olsa idi bu sınav şimdiye kadar çoktan açıklanırdı.Ne kadar katılım olursa olsun ne kadar kağıt okunacaksa okunsun 60 gün gibi koskoca bir süre var. Sen bir beyannameyi yetiştirmek için gerekirse gece de c.tesi pazarda çalışırken bu sınavı okuyan insanlar sanıyormusun ki mesaisinin bir gram dışına taşıyor h.sonu partilerinden, yılbaşı tatillerinden, akşam için yaptığı programdan ödün veriyor.

Senin beyanname doldurmana benzemiyor bu iş, kişinin geleceği söz konusu, puanı fazla verirsen olmuyor, kıt versen olmuyor...

Kaç defa kağıt okudun hayatında