personel maaş programı

Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Kasım 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

temenni ' Alıntı:
haklısın belki yaşında tesiri vardır ama; hukuk'a arif kocamanın kitabından çalıştım. işsizlik sigortasından 40 puanlık soru geldi. hiç bakmamıştım. ( arif kocamanın kitabından yok ) iki sınav arası bir ton kanun değişiyor. sınavdan sonra resmi gazetenin internet sitesinden medeni kanun, ticaret kanunu, borçlar kanun , tüm iş kanunlarını indirdim. eğer hukuktan kaldıysam ki kalmış olmam lazım bu kanunların toplamı 1.000 sayfayı geçer. ya arif kocamanın yeni kitap yazmasını bekleyeceğim. yada oturup kalan 44 ( tabi bugün açıklanırsa ) günde 1.000 küsür sayfa kanun okuyacağım. tabii eğer tek dersten kaldıysam :-)

ben de sadece genel hukuktan girdim

arif kocamandan çalıştım ama sosyal güvenlik rehberi çıkarmıştı oda, 40 puanlık soru orda vardı ve yeni kanunlardandı, sınavda soracaklarını belirttiler ... özellikle teşvike çalıştım, arif kocamanın kitabı çok iyi ama eklentili çalışmanızı tavsiye ederim, özellikle odanın kaynaklarına ek olarak çalışın ...

karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sınav geçeli 66 gün oldu
yeni sınava kalan 44 gün
ilk kez girdim. bazı arkadaşlar kaldığınızı tahmin ettiğiniz derslere çalışın diyorlar. kitapların kapağını kaldırmaya motivasyonum yok

Onları ben demiştim ama haklısın. Sana hak veriyorum ve psikolojik durumunu tahmin edebiliyorum.

Belki yaşça sizlerden daha büyük olduğum için olsada olur olmasa da olur modundayım belki benim sakinliğim de ordandır.
yaş kaç acaba
37
sağol bu biraz moral oldu bana

Bana da....:)
şirkette bir arkadaşın ağır tazyikleri sonunda 2006 yılı nisanın bu işe giriştim. haklısınız size bire fantastik gelebilir. bir şeylerle meşgul olmak için başladım. ama insan bir işe başlayınca bitirmek istiyor. kafadan silmek istiyor.

arif kocamanın kitabından daha iyi bir kaynak yok

ben ondan çalıştım

ama artı olarak odanın çıkardığı sosyal güvenlik kitabına çalıştım

zaten tesmer yeni kanunlardan soracağını söylemişti ve odanın kitabından sordu

arif kocaman okumadan ve odanın kaynaklarını takip etmeden hukuk dersi biraz zor verilir ...

temenni ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sınav geçeli 66 gün oldu
yeni sınava kalan 44 gün
ilk kez girdim. bazı arkadaşlar kaldığınızı tahmin ettiğiniz derslere çalışın diyorlar. kitapların kapağını kaldırmaya motivasyonum yok

Onları ben demiştim ama haklısın. Sana hak veriyorum ve psikolojik durumunu tahmin edebiliyorum.

Belki yaşça sizlerden daha büyük olduğum için olsada olur olmasa da olur modundayım belki benim sakinliğim de ordandır.
yaş kaç acaba
37

şirkette bir arkadaşın ağır tazyikleri sonunda 2006 yılı nisanın bu işe giriştim. haklısınız size bire fantastik gelebilir. bir şeylerle meşgul olmak için başladım. ama insan bir işe başlayınca bitirmek istiyor. kafadan silmek istiyor.
1992 yılından beri bu mesleğin içindeyim. Dile kolay 16-17 yıl olmuş. Artık ister istemez bir bıkkınlık oluyor.

arkadaşlar adı hukuk olan bu derste aslında esas konu Sosyal Güvenlik hukuku dur
Bence en güzeli kanundan çalışmaktır.
5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu
506 sayılı ssk
1429 sayılı bağkur
+ basit temel hukuk konuları hak, ehliyet, edim vs.
ve işkanununa sadece kanun metnini okuyarak çalışmak bu dersi geçmek için yeterli olur diye düşünüyorum

temenni ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sınav geçeli 66 gün oldu
yeni sınava kalan 44 gün

yaş kaç acaba
37

Ama takdire konu bir durum. Tebrik ederim gayretiniz için... Bu arada bay bayan. Gayretin bayı bayanı olmaz ama bayanları daha gayretli görüyorum bu konuda...

nurcan tel sessizde falan olmasın bi kontrol etsen

sonkale ' Alıntı:

baktım şimdi, sessizde değil, yükses ses+titreşimde ve cebimde :))) hemen yazacam merak etmeyin :))

sonkale ' Alıntı:
arkadaşlar adı hukuk olan bu derste aslında esas konu Sosyal Güvenlik hukuku dur
Bence en güzeli kanundan çalışmaktır.
5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu
506 sayılı ssk
1429 sayılı bağkur
+ basit temel hukuk konuları hak, ehliyet, edim vs.
ve işkanununa sadece kanun metnini okuyarak çalışmak bu dersi geçmek için yeterli olur diye düşünüyorum
bunu sınava girdikten sonra öğrendim. -:) yeni smmm olmuş bir arkadaşla sınavdan önce vergi hukuku konusunda sohbet ediyorduk. aatuhk hiç çalışdın mı diye sordum. hiç bakmamış. o kadar risk almak lazım hepsine birden nasıl çalışayım dedi. nitekim çıkmamış. kasım sınavından önce bütün iş kanunlarını önüme alsam işsizlik sigortasını pas geçerdim. ama 40 puanlık soru çıktı. belki önümüzdeki 10 yıl bir daha soru çıkmayacak ama eminim herkes işsizlik sigortasını marta kadar yutacak.

nrcn ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:

baktım şimdi, sessizde değil, yükses ses+titreşimde ve cebimde :))) hemen yazacam merak etmeyin :))

Numaranı bilseydim kesin ti'ye alırdım.

Merhaba ben ismmmo başkanı Yahya arıkan. Sen ık mık yaparken telefon kesilmiş gibi yapıppp...:))))

valla cesaret ister beni tiye almak :)))

hem yahya beyin bugün babası vefat etti, kimseyi de aramaz :(

karakule1702 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
temenni ' Alıntı:
sınav geçeli 66 gün oldu
yeni sınava kalan 44 gün

yaş kaç acaba
37

Ama takdire konu bir durum. Tebrik ederim gayretiniz için... Bu arada bay bayan. Gayretin bayı bayanı olmaz ama bayanları daha gayretli görüyorum bu konuda...
bay. ayrıca 5 yaşındaki oğlum ders çalışırken eline kalem alıp yanıma sokulup her türlü kitap defter ve kağıtlarıma resim çizmek için yaptığı tacizlerde cabası.

Valla çocuk Mali müşavirlik falan düşünmesinde ilerde. Yakmayın çocuğu...

nrcn ' Alıntı:

aynı şeyi bende aklımdan geçirmedim değil yani
hem böyle iddialı insanları işletmek daha fazla zevkli olurdu

sonkale ' Alıntı:
nrcn ' Alıntı:

Di mi yani üstad. Ne demişler kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap çok zevkli oluyo...:)

karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
nrcn ' Alıntı:

Di mi yani üstad. Ne demişler kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yap çok zevkli oluyo...:)

:)

karakule1702 ' Alıntı:
sonkale ' Alıntı:
nrcn ' Alıntı:

ya işleten dahi olsun biri arasa artık diye bekliyorum telefon aksine çok sessiz
bir defa çaldı oda çaldırıp kapattı Odadan arasalar çaldırıp kapatmazlar herhalde :)

nrcn ' Alıntı:

Cebini alabilir miyim. Ankarada tanıdıklarım var. Senin durumu öğrenip mesaj atacam sana..:):):)

arkadaşlar sanırım beklerken mizah yönümüz de ilerleme kaydediyor.belki bu yüzden bekletiyorlardır.

tebrik konusunda da lütfen bu istekli hallerinizi bekliyorum :))))